Počinje 10. Pinklecfest: Očekuju vas predavanja o Turkmenistanu, Iraku, Čileu i drugim destinacijama

Već nadolazeće subote, 2. listopada, počinje još jedan od dugovječnijih križevačkih festivala. Čim neko događanje doživi prvi desetljetni jubilej, može se govoriti o njemu kao vrijednoj manifestaciji koja svoju publiku definitivno ima. A publike koju zanimaju putovanja, napose jer i sami vole ili bi htjeli putovati, nikada ne manjka.

Stoga iz udruge P.O.I.N.T. najavljuju 10. izdanje Pinklecfesta, kako su ga inicijatori i organizatori nazvali po kajkavskoj riječi pinklec, što označava naramak ili zavežljaj potrepština. Kao i prijašnjih godina, Pinklecfest u vikendima tijekom listopada publici nudi besplatan program ispunjen višemedijskim predavanjima, putopisnim prezentacijama i planinarskim pohodom na obližnju planinu Kalnik, što se u dosadašnjim izdanjima festivala, zahvaljujući sunčanim jesenskim danima i kvalitetnoj organizaciji lokalnih planinara, pokazalo kao pun pogodak.

Putopise će publika imati priliku poslušati 2. i 9. listopada, a svake od večeri očekuju ih po tri predavanja. Lokacija održavanja predavanja je kao i u nekoliko prethodnih godina – multimedijalna dvorana Gradske knjižnice Franjo Marković. U prvom terminu, 2. listopada s početkom od 19:30 sati, Ivona Bačelić – Grgić prezentirat će svoje putovanje na španjolski otok Tenerife. Nakon nje slijedi poznati križevački putnik – Robert Pašičko – koji je dva puta posjetio Turkmenistan, drugu najzatvoreniju državu svijeta, dok će večer zaokružiti Jelena i Danijel Šaško, koji su se otisnuli na biciklističku avanturu putem svetog Jakova, odnosno Camino de Santiaga.

Tjedan dana kasnije, također s početkom u 19:30, Martina Hrupić prepričat će svoj posjet Čileu. Poslije nje slijede Sanja i Emir Imamagić s predavanjem Irak – klupko slavne povijesti, bogate prirodne raznolikosti i velikodušnih domaćina. Putopisni dio festivala zaključit će još jedno domaće lice, Dunja Kudeljnjak s predavanjem Fiestom kroz Andaluziju, gdje će prepričati obiteljsko putovanje u regiju na španjolskom jugu.

Valja istaknuti i da Pinklecfest njeguje tradiciju da barem jedan od predavača na svakom festivalskom izdanju dolazi iz Križevaca. To će na jubilarnom Pinklecfestu posebno doći do izražaja jer će čak polovicu od šest predavanja izvesti Križevčanke i Križevčani (Robert Pašičko, Jelena i Danijel Šaško te Dunja Kudeljnjak).

10. Pinklecfest zaključit će planinarski pohod na Kalnik, koji se održava 16. listopada. Dužina pohoda je oko 18 kilometara, a organizirat će ga Planinarsko društvo Kalnik Križevci.

Organizator 10. izdanja Pinklecfesta je udruga P.O.I.N.T., partneri su Planinarsko društvo Kalnik Križevci i Gradska knjižnica Franjo Marković, dok je pokrovitelj festivala Grad Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.