Testiranje na koronavirus od ponedjeljka dostupno i u Križevcima

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako se, obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i povećan broj testiranja u Koprivnici, od ponedjeljka, 20. rujna, ponovno uvode lokacije za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus u Križevcima i Đurđevcu. Izuzimanje uzoraka zdravstveni će timovi provoditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 8 sati u prostorima domova zdravlja u Križevcima i Đurđevcu, dok će se ostalim danima (osim nedjeljom) uzorkovanje provoditi, kao i dosad, na drive-in punktu u Koprivnici, na Sajmištu.

Važno je napomenuti kako se uzorkovanje provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine, odnosno na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice. Ovim putem mole se građani za razumijevanje i strpljenje te iz županijskog Stožera apeliraju na građane da poštuju dobivene termine kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi ispred domova zdravlja te time preveniralo potencijalno širenje zaraze koronavirusom.

Županijski Stožer je u suradnji s Domom zdravlja osigurao i pripremio sve materijalne i kadrovske uvjete za izuzimanje uzoraka što će omogućiti veću dostupnosti zdravstvene usluge, smanjenje migracije i prijenosa koronavirusa potencijalnih nositelja na ostatak populacije te rasterećenje zdravstvenog sustava i drive-in punkta Koprivnici.

Vezano

Komentari su zatvoreni.