Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1339

Dr. sc. Saša Ceci otvorio 17. Culture Shock (foto Facebook stranica Culture Shocka)

Prije pet dana, 9. rujna, započeo je 17. Culture Shock Festival. Prvi gost bio je fizičar dr. sc. Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, na tribini pod naslovom Kako ne odustati od znanosti. U Temi Krugova slušamo prvih petnaestak minuta te tribine. Saznat ćemo između ostaloga da se banana moramo bojati više nego 5G mreže.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Kuća na kokošjim nogama Sophie Anderson, knjiga za mlade je Pusti otok 2: Oteti Ines Hrain, na odjelu beletristike Tri Drora Mišanija, a na stručno-znanstvenom odjelu David Bowie: Život u slikama Maríe Hesse i Frana Ruiza.

Na današnji datum rođeni su Alexander von Humboldt, Ivan Petrovič Pavlov, na vlast je došao Harun al-Rašid, objavljena je Zagrebačka Biblija, nesretno su stradale, obje u automobilima, Isadora Duncan i Grace Kelly, umrli su Tomáš Masaryk i Patrick Swayze. Međunarodni je dan prašuma.

U Vijestima Krugova saznajemo da je u Zagrebu otvoren Festival svjetskog kazališta, o izložbama Hrvatskog željezničkog muzeja, o Projektu Ilica: Q’ART, da je Interliber ponovno odgođen. Najavljujemo nove programe u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo najavu konačnog polijetanja svemirskog teleskopa James Webb, svemirske turiste i nove probleme na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Georga Friedricha Händla, Luigija Cherubinija, Šimuna Matišića, Davida Bowieja, Patricka Swayzea i Little Richarda.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1339 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 14. rujna od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.