Kod šest osoba iz Križevaca i Zagreba nađeni kokain, amfetamini i gotovo 10 kg marihuane

Danas, 8. rujna, u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati provedenog opsežnog kriminalističkog istraživanja više kaznenih djela zlouporabe droga.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije predstavio je Romano Vaupotić, voditelj Službe kriminalističke policije.

Naime, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke proveli su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad sedam osoba s križevačkog i zagrebačkog područja.

Sumnja se da su petorica muškaraca starosti 35,29,26,39 i 22 godine te osumnjičena 26-godišnjakinja počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga većem broju osoba na način da su preprodajom stavili u promet veće količine različitih droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru te u suradnji s Policijskom upravom Zagrebačkom obavljene su pretrage osoba, stanova i vozila te je pronađeno i oduzeto 120,65 grama kokaina, 417,25  grama amfetamina, 9.467,79 grama droge marihuane, injekcijske igle, plastične šprice, četiri digitalne vage, drobilica, više posuda s tragovima zelene biljne materije, folija za vakumiranje, uređaj za vakumiranje, pištolj, 20 komada pištoljskog streljiva, nekoliko desetaka tisuća kuna i dr. predmeti, koji su oduzeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga protiv šest osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

Također, protiv 39-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju te slijedi utvrđivanje elemenata prekršajne odgovornosti 36-godišnjakinje iz područja zlouporabe droga. 

Vezano
1 komentar
  1. blato piše:

    i? tko su akteri, ovaj 39 godišnjak ?

Komentari su zatvoreni.