Zbog radova na pruzi prema mađarskoj granici oštećene su neke križevačke ceste

Na inicijativu gradonačelnika Marija Rajna jučer je u Gradskoj upravi održan radni sastanak po pitanju sanacije prometnica koje već jesu ili će biti oštećene uslijed prolaska teške mehanizacije zbog radova na izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge od Križevaca do mađarske granice. Gradonačelnik je uvodno zahvalio svima što su se odazvali pozivu na sastanak i shvatili ozbiljnost ovog problema pogotovo s obzirom da se projekt odvija sve intenzivnije.

Rajn je ujedno naglasio kako već sada postoje brojne žalbe građana, kako na čišćenje same ceste tako i na oštećenje prometnica: „Nakon što završi ovaj projekt mi ćemo ovdje ostati živjeti pa je stoga bitno kroz sporazum definirati da će izvođač radova nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge oštećene prometnice vratiti u prvobitno stanje.“

Sastanku je prisustvovao i župan Darko Koren koji je naglasio kako svi tako veliki projekti nose određene nuspojave kao što je oštećenje prometnica te je stoga potrebno naći neko rješenje. Voditelj projekta izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge Križevci – Botovo Ivo Jurić istaknuo je kako je izvođač radova ugovorom obvezan vratiti ceste koje koristi u prvobitno stanje po završetku radova, a ujedno je dao informaciju kako je izvođač radova ovih dana nabavio stroj za čišćenje cesta čime će se smanjiti stvaranje prašine na prometnicama.

Rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davor Bobičanec dodao je kako je pri ovako velikom projektu nužan korektan odnos između investitora, izvođača i upravitelja prometnica kao i suradnja, a s time se složio i ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić te se osvrnuo na zone zahvata na križevačkom području.

Svi sudionici sastanka složili su se kako je vraćanje prometnica u prvobitno stanje apsolutno nužno te je dogovoren zajednički obilazak svih prometnica koje se nalaze u zoni zahvata radova i snimanje postojećeg stanja radi kasnije evidencije šteta. Dogovoreno je i sklapanje sporazuma između investitora, Hrvatskih željeznica, te upravitelja prometnica, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste Križevci i Grada Križevaca koji će biti temelj za kasniju obnovu cesta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.