Spravišče u knjižnici: Posjetitelje očekuje tržnica knjiga te izložba crteža i stihova

Križevačko veliko spravišče održat će se prvi vikend u rujnu, a detaljan program već smo objavili početkom tjedna. Dio programa bit će organiziran u suradnji s Gradskom knjižnicom Franjo Marković, koja će ugostiti dva događaja.

U petak 3. rujna u 12 sati u atriju knjižnice održat će se otvorenje izložbe crteža i stihova „Zvonimir Balog: Tko se čega boji”. Zvonimir Balog, najnagrađivaniji hrvatski dječji pisac rodom iz Sv. Petra Čvrsteca pored Križevaca, smatra se utemeljiteljem suvremene hrvatske dječje poezije. Slikovnica “Tko se čega boji” objavljena je posthumno, 2017. godine, a upravo ilustracije i stihovi iz te, posljednje njegove knjige, bit će predstavljeni na izložbi. Tomislav Hrebak govorit će o izložbi, trećoj Balogijadi koju organizira nekadašnja Balogova matična škola Osnovna škola “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno, te pročitati nekoliko stihova iz Balogove slikovnice.

Dan kasnije, u subotu 4. rujna, na programu ovogodišnjeg Spravišča je i Tržnica knjiga (iz otpisa i donacija) ispred glavnog ulaza u knjižnicu od 9 – 14 sati. Za oba događaja iz knjižnice mole sve posjetitelje da se prilikom dolaska pridržavaju važećih zaštitnih epidemiolških mjera.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.