Novi saziv Gradskog vijeća izglasao rebalans proračuna

S 13 glasova za i dva protiv, donesene su izmjene i dopune proračuna za Grad Križevce za 2021. godinu na 2. sjednici Gradskog vijeća koja je održana u novom Kinu u Razvojnom centru i tehnološkom parku. Protiv rebalansa, kojim su ukupni rashodi i izdaci povećani za nešto više od 18 milijuna kuna i to najviše u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, bili su samo vijećnici Marijana Šatrak i Ivan Majdak, dok vijećnici HDS-a nisu bili na sjednici. Jedino pitanje postavio je SDP-ov Marko Katanović kojeg je zanimalo na što se odnosi povećanje sredstava za gradski stadion i za novu dvoranu kod OŠ Ljudevita Modeca.

Iznos od 1.7 milijuna kuna na stavci gradskog stadiona odnosi se na dovršetak atletske staze, a 1.5 milijuna kuna za izvantroškovničke radove na školskoj dvorani“, objasnio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup.

Desetak točaka dnevnog reda koje su se odnosile na financijska izvješća Komunalnog poduzeća, Vodnih usluga i Križevačkog poduzetničkog centra te planove i programe ustanova u kulturi, škola, vrtića, Javne vatrogasne postrojbe, Zajednice sportskih udruga i Gradskog društva Crvenog križa – izglasane su bez ikakve rasprave. No vijećnik Ivan Majdak pokrenuo je raspravu o raspodjeli mjesta u osam odbora Gradskog vijeća u kojima njegova lista nije dobila niti jedno mjesto.

Zanima me prema kojim su se kriterijima, osim po osobnoj netrpeljivosti gradonačelnika prema meni, dijelila mjesta u odborima. Zahvaljujem i kolegama iz drugih stranaka koji su u tome sudjelovali i podržali takvu raspodjelu u kojoj nema nikoga s moje liste. Ovo nije demokracija nego najobičniji primitivizam“, poručio je s govornice Majdak.

Stručne službe su poslale pozive svim klubovima stranaka, vi ste se izjasnili da ste oporba s HDS-om i poziv je poslan gospodinu Švagelju. Jeste li vi bili u kontaktu, u to ne ulazim. Sastav odbora se može i mijenjati, a mi ćemo to podržati ako će se poštovati procedura”, odgovorio mu je gradonačelnik Mario Rajn.

Vezano

Komentari su zatvoreni.