Deset općina s područja županije dobilo 1,8 milijuna kuna za projekte održavanja i razvoja predškolske djelatnosti

U srijedu, 14. srpnja u Zagrebu je održano svečano uručenje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021.godini temeljem odobrenih projekata Javnog poziva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Poziv, ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, upućen je jedinicama lokalne samouprave indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine, a 10 općina s područja Koprivničko-križevačke županije je dobilo ukupno 1.817.500,00 kuna. Sredstva kojima će dodatno poboljšati razvoj predškolske djelatnosti dobile su općine Drnje, Đelekovec, Ferdinandovac, Gola, Legrad, Molve, Novigrad Podravski, Novo Virje, Sveti Ivan Žabno i Virje.

Ugovore je uručila državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić koja je naglasila da je vrlo važno poticati ovakve natječaje jer se time osiguravaju uvjeti za socijalizaciju i razvoj djece iz ruralnih područja i olakšava usklađivanje privatnog i poslovnog života njihovih roditelja. Predstavnik Hrvatske zajednice općina Ivica Kovačević zahvalio je u ime prisutnih, dodavši kako će potpora Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade omogućiti dodatni razvoj predškolskog odgoja u općinama.

Spomenimo na kraju kako je cilj ove mjere osigurati rad dječjih vrtića u jedinicama lokalne samouprave koji bi zadovoljio potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi. Prošle godine ukupna vrijednost javnog poziva iznosila je 13.500.000 te je pozivom obuhvaćeno 2454 djece. Ove godine obuhvaćeno je 2872 djece te je vrijednost poziva povećana za oko 35%. Poziv je još otvoren pa ta brojka u konačnici može biti i veća.

(foot: Središnji državni ureda za demografiju i mlade)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.