Sportske igre mladih: Križevci imaju prvaka Hrvatske u atletici

Split je od 12. do 18. srpnja domaćin Državne završnice Telemach Dana sporta u graničaru i atletici. Najbolji amaterski sportaši koji su se kvalificirali na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske. Mladi amaterski sportaši družili su se i natjecali s vršnjacima u potpunosti besplatno. 

Prva natjecanja održana su za godište 2012. i mlađe, nakon kojih su na sportske terene izašli mali sportaši u godištu 2010. i mlađi. 

Graničar jako popularna sportska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih jer omogućuje da se natječu sva djeca, bez obzira na sportsko predznanje. Uz to, razvija osjećaj za inkluziju i timski duh, jer se dječaci i djevojčice natječu u mješovitim timovima.

Nakon cjelodnevnog razigravanja, napeti turnir završio je svečanom dodjelom medalja. Bronca putuje u Prelog s ekipom Pajdaši, dok se u finalu koje se igralo u kasno večernjem terminu dogodila specifična situacija. U finalnoj utakmici kod rezultata 6:6 u trećem setu nestalo je struje u dvorani i zbog tehničkih problema utakmica se nije mogla nastaviti. Ekipe Zorkići Osekovo iz Popovače i OŠ Mokošica iz Dubrovnika su tako dobile zlatne medalje i ostvarile pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu.

Atletska staza Parka Mladeži  u subotu  je ugostila je finala u utrci na 60 metara za godište 2012. i mlađi.

Poredak po kategorijama:

DJEVOJČICE 2010

1. Paula Kovačević (Sisak)

2. Leona Pavić (Virovitica)

3. Klara Rađa (Križevci) i Lana Barišić (Osijek)

DJEČACI 2010

1. Petar Kuzmić (Križevci)

2. Dorijan Jurešić (Zadar)

3. Lino Plevnjak (Prelog)

Svi osvajači medalja u utrci na 60 metara ostvarili su pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu u Splitu.

Najbolji mladi amaterski sportaši Hrvatske će se od 12. srpnja do 31. srpnja u Splitu boriti za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih u svojim sportskim disciplinama, te  za plasman na Međunarodno finale koje će se održati u kolovozu u Splitu. 

Raspored održavanja prema sportovima:

12.7.- 18.7.- Telemach Dan sporta

19.7.-21.7. – Stolni tenis, Šah (pod pokroviteljstvom FIDE), Hrvatska pošta Cup u tenisu, Odbojka na pijesku

20.7. do 22.7. – Coca-Cola Cup (Ž)

21.7. do 23.7. – Coca-Cola Cup (M) 2003. godište    

22.7. do 24.7. – Coca-Cola Cup (M) 2006. godište 

26.7.- 28.7.-   Odbojka i mali nogomet 2010. godište

29.7.- 31.7.- HEP rukomet i Kinder ulična košarka

U skladu s nastojanjima Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja, Coca-Cola na svim natjecanjima provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. Time na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada. Ovim programom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te građana i posjetitelja Splita.

Vezano

Komentari su zatvoreni.