Priveden 65-godišnjak iz Erdovca koji je 28 godina držao roba

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima.

Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do lipnja 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, istoga fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatni prostor za život.

Jutarnji list otkriva kako je privedeni osumnjičenik za trgovanje ljudima 65-godišnjak iz Erdovca. Da cijela situacija bude još gora, neki od mještana Erdovca znali su o čemu se radi.

“Ne možete sakriti u malom selu što se događa, ali radi se o velikom gazdi, pa svi gledaju svoja posla. Bojite mu se zamjeriti”, izjavio je za Jutarnji list stanovnik Erdovca koji je želio ostati anoniman.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Vezano

Komentari su zatvoreni.