Na 15. POOHfestu izvodit će se obrade grupe Queen

Koncert Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije i pratećeg sastava, u petak 25. lipnja 2021. s početkom u 20 sati, održat će se 15. po redu POOHfest. Koncert će biti održan u dvorištu Galerije K2, Trg Antuna Nemčića bb. Na programu ansambla će biti obrade pjesama britanske grupe „Queen“. Suorganizator koncerta je udruga K.V.A.R.K., a pokrovitelji Grad Križevci, Županija Koprivničko-križevačka i Ministarstvo kulture i medija RH.

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije djeluje već petnaestak godina i sačinjen je od entuzijastičnih vrhunskih filharmonijskih glazbenika kojima je svaki novi projekt izazov s kojim se odlučno hvataju u koštac. Mario Šincek profesor je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i član je brojnih eminentnih hrvatskih ansambala; Ivan Mučić pobjednik je brojnih domaćih i inozemnih glazbenih natjecanja; Marin Rabadan bavi se još skladanjem i aranžiranjem, a ime Gorana Glavaša zbog brojnih angažmana i zasluga našlo se i u hrvatskoj Jazz enciklopediji.

Kroz svoje postojanje imali su brojne koncerte, a svakako je važno istaknuti sljedeće: „Projekt Queen“ – cjelovečernji koncert ansambla svirajući obrade britanske skupine Queen uz pratnju rock banda i gudača Zagrebačke filharmonije u zagrebačkoj „Laubi“, nastup sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske za svečanih 60 godina puhačkog odsjeka Muzičke akademije, nastup s Hrvatskim glazbenim društvom „Biranj“ iz Kaštel Lukšića za 110. obljetnicu postojanja društva u splitskom HNK, koncert na otkrivanju spomen ploče maestra Milana Horvata u Pakracu, otkrivanje skulpture „Bumbina livada“ na jubilarnom 50. Floraartu, doček dvomilijuntnog putnika u zračnoj luci „Franjo Tuđman“ te mnogi drugi…

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.