Ovo je 19 članova Gradskog vijeća, jučer su već donijeli prve odluke

Izborom predsjednika konstituirano je Gradsko vijeće Grada Križevaca. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Igor Frbežar (Grupa birača) dok je za potpredsjednika izabran Mato Devčić (HDZ).

Konstituirajuću sjednicu otvorila je pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić nakon čega je izabrana Mandatna komisija koja je podnijela izvješće o održanim izborima i verificiralo mandate članica i članova Gradskog vijeća. Svi vijećnici položili su svečanu prisegu, a do izbora predsjednika, sjednicu je vodio vijećnik Mario Martinčević.

Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar prije početka vođenja sjednice čestitao je svima na postignutom rezultatu na lokalnim izborima i na izboru za članove Gradskog vijeća te zahvalio na pruženom povjerenju.

U nastavku sjednice donesena je Odluka o izmjenama Jedinstvene baze podataka o nerazvrstanim cestama Grada Križevaca, dana je suglasnost na Opće uvjete isporuke komunalne usluge parkiranja na javnim parkiralištima i sustavu javnih bicikala na području grada Križevaca te su dane suglasnosti Pučkom otvorenom učilištu Križevci za stjecanje imovine u iznosu većem od 200.000,00 kuna i Gradskom muzeju Križevci za stjecanje imovine u iznosu većem od 50.000,00 kuna, a vezano uz investicijske programe uređenja sufinanciranih od strane Ministarstva kulture i medija. Donesena je i Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene i dopune Statuta Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Na kraju sjednice čestitku novoizabranom predsjedniku, ali i svim članicama i članovima Gradskog vijeća na izboru uz poziv na otvoreni dijalog uputio je gradonačelnik Mario Rajn: „Čvrsto vjerujem kako će ovo Gradsko vijeće vrlo kvalitetno raditi sljedeće 4 godine za dobrobit grada jer nam slijedi ciklus koji nije viđen prvenstveno u smislu europskih sredstava.“

Gradsko vijeće Grada Križevaca u mandatnom razdoblju 2021. – 2025. čine: Mario Martinčević, Miroslav Petračija, Igor Frbežar, Hrvoje Gužvinec, Štefica Wolf, Mirko Sokolić, Eduard Krmpotić, Ivica Đuranec, Mato Devčić, Martina Zdilar Sertić, Goran Hrg, Marko Katanović, Valerija Golubić, Mateja Vrbek, Ivica Švagelj, Denis Maksić, Marko Vrbanec, Ivan Majdak i Marijana Šatrak.

Sjednici su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnici upravnih tijela, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić, ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi i predsjednik Savjeta mladih Antonio Sirovec.

Vezano
2 komentara
  1. Ivo piše:

    Danas na Dan domovinske zahvalnosti i Dan pobjede na zgradi stranačkih prostorija HDZ-a u Križevcima već odavno nema stranačke zastave poslije lokalnih izbora i podrške SOROSA RAJNA i većine u Gradskom vijeću, kao i danas niti zastave RH. ŽALOSNO PONIŽAVAJUĆI ZA HDZ-e i njegova silom nametnutog predsjednika druga mreže i bivše seljačke stranke MATE Devčić Beogradskog studenta i Austrijskom privremenog prebivališta za vrijeme Domovinskog rata.

  2. Ivo piše:

    Za HDZ-e sramatna i veleizdajnika koalicija sa Sorosom Rajnom, navodno za većinu u Županijskoj skupštini ali ni 3 vijećnika Soroša nisu dovoljna za većinu u ŽS. Isto da u Zagrebu HDZ-e koalira sa aktivistom i Sorošem Tomaševićem. A gdje su tu članovi HDZ-e u toj Privatnoj raboti nametnutog predsjednika Devčić od strne zaštitara na Gradskoj Izbornoj skupštini, za kraj HDZ-e kao stranke u Križevcima gdje se uplela mreža.

Komentari su zatvoreni.