42-godišnjak u Potočkoj ulici napuhao 3.17 promila, mladi vozač u okolici grada napuhao 1.50 promila

Tijekom vikenda, od 11. do 14. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od čega prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina (2), nepropisno uključivanje u promet (2), nepropisna vožnja unazad i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je jednu prometu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće. Jedan mladi vozač bio je pod utjecajem alkohola. Dvije prometne nesreće, radi nepropisnog uključivanja u promet, izazvali su vozači bicikala.

Sankcionirano je 219 prometnih prekršaja od čega 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 119 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora četiri vozača su bila uhićena, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su dva žurna prekršajna postupka protiv recidivista u kojima su isti kažnjeni visokim novčanim kaznama, zaštitnim mjerama i kaznom zatvora.  

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 13. lipnja, u 11.31 sati, na državnoj cesti broj 41, u Križevačkoj ulici u Sokolovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 117 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 12. lipnja, u 21.25 sati, u Potočkoj ulici u Križevcima, kod 42-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,17 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

Ističemo i zaticanje 46-godišnjeg vozača koji je u petak, 11. lipnja, u 20.55 sati u Gajevoj ulici u Novigradu Podravskom, upravljao osobnim automobilom, za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja i za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta radi nakupljenih negativnih prekršajnih bodova,  pod utjecajem alkohola od 3,10 promila. Vozač je bio uhićen te je u subotu, 12. lipnja na Općinskom sudu u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 10.300 kuna, kaznom zatvora od 15 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.

Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečen je jedan recidivist koji je počinio tri prekršaja (upravljanje pod utjecajem alkohola, upravljanje za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i upravljanje za vrijeme kada je vozačka ukinuta i oduzeta).

Nadalje, izvršen je nadzor 48 mladih vozača. Mladi vozači počinili su 12 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 1, od 1,00 do 1,50 g/kg – 2), dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog prijevoza djece, dva prekršaja upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj nepropisnog parkiranja vozila i prekršaj prekršaj nenošenja vozačke dozvole. 

Ističemo mladog, 23-godišnjeg, vozača koji je u subotu, 13. lipnja, u 3.32 sata u Ladincu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,50 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg prometovanja.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.