Učenice iz Modeca osvojile medalju u plesu

Učenice 5.a razreda OŠ Ljudevita Modeca osvojile su treće mjesto na državnom natjecanju u plesu koje se održalo jučer i danas u Poreču. Ovo je povijesna medalja, rekla je njihova mentorica profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Darinka Šimunčić za portal Križevci.info, jer su se već natjecali u mnogim sportovima, ali prvi put u plesu.

Ne mogu vam reći koliko sam sretna i ponosna na njih, odmah mi suze krenu. Sve je krenulo na nastavi tjelesnog kad zbog epidemioloških mjera nismo smjeli igrati nikakve kontaktne sportove. Dosjetili smo se da možemo plesati i tako je nastala koreografija“, objasnila je profesorica Šimunčić.

Natjecale su se u kategoriji urbani plesovi, a iako su koreografiju osmislile na pjesmu Daddyja Yankee Dura, što u prijevodu znači teško, nisu se namučile. Naprotiv, kažu djevojke i njihova trenerica, bilo im je zabavno.

Imaju ritma, većina od njih bavi se sportom i nije bilo nikakvih problema uvježbati točku“, kaže trenerica. Od početka priprema do državnog finala ekipa se povećala jer je početna osmorka u svoje redove uključila i djevojčicu koja je u njihov razred došla nakon potresa iz Petrinje. Za križevačku “5a ekipu” plesale su Tena Petrus, Marta Sokolić, Pia Sertić, Dora Devčić, Magdalena Ištok, Magdalena Božić, Ines Čevisek, Gabriela Dokić i Sara Vučković.

Natjecanje “Školski plesni virtualni show” organizira Hrvatski školski sportski savez već osmu sezonu, a cilj mu je potaknuti učenice i učenike na bavljenje tjelesnom aktivnošću i veće uključivanje u aktivnosti školskog sportskog društva kroz ples. Osim poticanja učenika na bavljenje tjelesnom aktivnošću, ideja je da učenici razviju svoju kreativnost kroz plesni pokret.

Vezano

Komentari su zatvoreni.