Sutra rasprava o granicama ljudskog znanja

Nakon bavljenja nizom specifičnih tema kojima je voditelj filozofskih rasprava na Future Hubu Križevci Petar Pavlović uvodio polaznike u kritičko ocjenjivanje fizikalnih teorija i temeljnih pojmova prirodnih znanosti, u novom susretu nastojat će zauzeti općenitu perspektivu te dati kritičku ocjenu čovjekovih stremljenja prema spoznaji.

Drugim riječima, bavit ćemo se jednim od najtemeljnijih i najaktualnijih pitanja: do kuda smo došli u spoznaji Prirode i kakve se zapreke nalaze pred nama. Kako bismo se pokušali približiti odgovoru na ovo pitanje, ukratko ćemo kritički promotriti doprinose mitološkog mišljenja, filozofije i prirodnih znanosti iz historijske perspektive, te se prisjetiti nekih zaključaka do kojih smo došli u ranijim diskusijama“, najavio je Pavlović sutrašnji susret “U potrazi za smislom znanosti”.

Razgovori o smislu znanosti otvoreni su za javnost i održavaju se subotom od 17 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub Križevci.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.