Objavljen je sastav Gradskog vijeća: Rajnu osam mjesta, HSS prvi puta neće imati vijećnika

Rezultati prvog kruga lokalnih izbora vrlo jasno idu u korist aktualnom gradonačelniku Mariju Rajnu. Osim što je uvjerljivo prošao u drugi krug bitke za gradonačelničku fotelju, Rajnova je lista grupe birača osvojila i najviše mjesta u Gradskom vijeću Grada Križevaca.

Na webu Grada Križevaca objavljeni su službeni rezultati izbora, samim time i sastav Gradskog vijeća. U novom sazivu Rajnova lista imat će osam predstavnika, a to će biti Mario Rajn, Danijel Šaško, Mario Martinčević, Miroslav Petračija, Igor Frbežar, Hrvoje Gužvinec, Štefica Wolf i Mirko Sokolić. Treba reći da će Rajn, ako pobijedi i u drugom krugu te osvoji još jedan gradonačelnički mandat, on i Danijel Šaško svoje mjesto u vijeću prepustiti drugim kandidatima s Rajnove liste.

HDZ je dobio tri mandata u Gradskom vijeću, a popunit će ih Mato Devčić, Martina Zdilar Sertić i Goran Hrg. Kao i u Rajnovom slučaju, tako bi se i u slučaju Devčićeve pobjede oslobodila dva mjesta u vijeću za sljedeća dva kandidata s liste HDZ-a.

SDP je osvojio također tri mandata, polovicu od očekivanog broja uoči izbora. U Gradsko vijeće tako će ući Marko Katanović, Valerija Golubić i Mateja Vrbek. Jednak broj mandata osvojila je i HDS-ova lista, čije boje će u vijeću braniti Ivica Švagelj, Denis Maksić i Marko Vrbanec.

Posljednja lista koja je prešla izborni prag je lista grupe birača koju nosi Ivan Majdak. Njima su pripala dva mjesta u vijeću, a pored Majdaka, svoje će mjesto na sjednicama vijeća naći Marijana Šatrak.

Što se izbornih gubitnika tiče, svakako je zanimljivo za istaknuti kako je HSS po prvi puta otkako se bira Gradsko vijeće Grada Križevaca ostao bez ijednog mjesta u vijeću. Ista je sudbina zadesila i Mrežu, koja je u prošlom sazivu imala jednog vijećnika. Doduše, taj je vijećnik (Hrvoje Gužvinec) ponovno u vijeću, ali na listi Marija Rajna, dok je Mreža na jučerašnjim izborima zauzela neslavno zadnje mjesto.

Vezano

Komentari su zatvoreni.