Peđa Grbin: U Križevcima se kampanja vodi srcem, ali s konkretnim programima

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin jučer je u Križevcima podržao članove svoje stranke, Marka Katanovića za gradonačelnika Križevaca i Mladena Kešera za župana. Pohvalio ih je jer kampanju vode iz srca i s dušom, ali s konkretnim programima koji će poboljšati kvalitetu života Križevčanki i Križevčana.

Naši kandidati u kampanji su pogodili sukus lokalnih izbora – govore o stvarima koje mogu ostvariti i govore o onome što moraju ostvariti, a ne kao mnogi drugi koji pričaju o stvarima koje uopće nisu u njihovoj nadležnosti“, rekao je Grbin. Našoj županiji poželio je sinergiju između lokalnih čelnika, kakva postoji u Krapinsko-zagorskoj županiji koja je posljednjih godina izgradila škole, dvorane, vrtiće i otvorila radna mjesta. Odgovarajući na pitanje novinara je li onda potrebna i vertikala prema državnoj vlasti, prozvao je kandidate vladajuće stranke.

Kad vam HDZ govori o vertikali s lokalne prema nacionalnoj vlasti, oni prijete! Prijete da će Vlada pomoći samo ako njih izaberete. Zagorje je napredovalo, tamo je u županiji na vlasti SDP, ali nisu svi gradonačelnici iz te stranke. Surađivali su i zato napreduju! Odite u Viroviticu i pogledajte kako ta vertikala ne funkcionira. Na vlasti su u državi, na vlasti su u županiji, na vlasti su u gradu – i što su građani dobili? Nestalo je 15 milijuna kuna iz proračuna i nitko ne zna gdje su“, odgovorio je predsjednik SDP-a.

Kandidat za župana Mladen Kešer tvrdi da Križevci ne smiju postati samo spavaonica te da županiji trebaju jaka poljoprivreda i industrija. Trenutačna vlast, misli Kešer, za to nema ideje, volje ni energije.

Potrošili su se! Kad do toga dođe, treba se prestati baviti politikom“, poručio je. Katanovićev glavni cilj je ulazak u drugi krug i osvajanje šest mandata u Gradskom vijeću. Tvrdi da to nije nemoguće jer je SDP na tome, kroz politike koje su predlagali i provodili, radili posljednje četiri godine.

Građani su prepoznali da smo vodili korektnu, konkretnu, afirmativnu, modernu i pozitivnu kampanju. Zajedno s građanima vjerujem da možemo razvijati i graditi snažnije, bolje i progresivnije Križevce“, rekao je Katanović i pozvao sugrađane da 16. svibnja izađu na izbore.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.