Uspješno završili prvi programi na Future Hubu

Prvi kontinuirani programi koji se provode u sklopu projekta Future Hub Križevci završili su u ožujku, a već su započeli i novi. Školu istraživanja Prirode i Svemira pratili su osnovnoškolci, učenici 7. i 8. razreda koje zanimaju fizika, astronomija i drugi prirodoslovni predmet.

Susreli smo se s interesantnim prirodnim fenomenima i naučili smo kako istraživati, kako treba zapisivati svoja opažanja, crtali smo skice, računali i donosili zaključke. Bilo je poučno“, rekao je Ivan, učenik 7. razreda. Srednjoškolci su, pak, učili osnove programiranja u Školi računarstva, a stekli su kvalitetan temelj u tom području za bilo koju disciplinu koja se oslanja na rad na računalu.

Nije ideja samo naučiti specifičan programski jezik, već razumjeti teorijske temelje i principe rada računala, ali steći uvid u osnove rada operacijskih sustava i računalnih mreža“, objasnio je voditelj programa Andrej Dundović.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.