Otvara se prvi coworking prostor u Križevcima

U sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka Grad Križevci uredio je dio prostora za uspostavu poduzetničkog inkubatora. Naime, kako su uredi u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u potpunosti zakupljeni, a kako postoji niz potreba poduzetnika, pogotovo početnika, za prostorom, Grad Križevci je kao grad koji pruža podršku svojim poduzetnicima krenuo s uspostavom poduzetničkog inkubatora.

Poduzetnički inkubator ima 11 uredskih prostorija, od čega je dio namijenjen za zajednički radni prostor tzv. „coworking“ prostor za građane koji mogu ili moraju raditi od kuće no nemaju prave uvjete za rad, o čemu smo prethodno proveli anketu. Također, osim uredskih prostorija, poduzetnički inkubator ima i sobu za sastanke, kuhinju i sanitarni čvor.

Ovaj poduzetnički inkubator prvenstveno će biti namijenjen poduzetnicima početnicima s obzirom da se do sada pokazalo kako upravo nedostatak poslovnog prostora onemogućuje ostvarenje poduzetničkih ideja.
Natječaj za najam ureda objavit će se uskoro na stranicama Grada Križevaca i Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. pa pozivamo sve zainteresirane da prate objavu natječaja.

Cilj je poduzetnicima osigurati i potpore kako bi ih se potaknulo i pomoglo u uspostavi novih poduzetničkih ideja.
Prostor uređenog poduzetničkog inkubatora obišli su gradonačelnik Mario Rajn sa zamjenicima Danijelom Šaškom i Marijem Martinčevićem te pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivanom Biškupom.

Rajn je tom prilikom istaknuo: „Drago mi je da se u Križevcima otvara jedan ovakav prostor za poduzetnike početnike po uzoru na razvijenije gradove u Hrvatskoj. Poduzetnički inkubator će imati i zajednički radni prostor što nam je također bilo važno budući da smo anketom otkrili da imamo značajan broj građana koji rade od kuće, no nemaju dovoljno dobre uvjete za rad, a zainteresirani su za rad upravo u ovakvom prostoru. Nadam se da će poduzetnički inkubator postati mjesto kreiranja novih poslovnih ideja i pothvata, novih uspjeha poduzetnika, a mi ćemo im tu biti kao podrška.“

Vezano

Komentari su zatvoreni.