Volonteri i zaposlenici GDCK-a proveli 51 dan na potresom pogođenom području

Od 29. prosinca 2020. godine, odmah po primljenim vijestima o katastrofalnom potresu u Sisačko moslavačkoj županiji pa sve do 28. veljače 2021. godine GDCK Križevci prikupljalo je humanitarnu pomoć za stanovnike Sisačko moslavačke županije koji su stradali u razornom potresu. U tom periodu, zahvaljujući donacijama sugrađana, prikupljeno je 10 tona humanitarne pomoći vrijednosti 79.693,52  kune.

Većina pomoći proslijeđena je u Petrinju, Sisak i Glinu, a dio pomoći podijeljen je obiteljima tih krajeva koje su nakon potresa boravili u Križevcima i okolici. Služba traženja GDCK Križevci evidentirala je 10 takvih raseljenih obitelji sa 53 člana, kojima je podijeljeno 14 paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

U vremenskom razdoblju, od 29.12.2021. do 11. 4. 2021. godine, 30 zaposlenika i volontera Gradskih društava Crvenog križa Križevci, Koprivnica i Đurđevac sudjelovali su u pomoći kod podjele hrane i higijene, sortiranju humanitarne pomoći na potresom razrušenom području. Volonteri su ove aktivnosti provodili u kampu u Petrinji i Glini, a veliki dio poslova obavili su obilaskom ugroženih osoba i obitelji na terenu.

Vrijedni volonteri i zaposlenici više puta su boravili na terenu u ispomoći stanovnicima pogođenima potresom. U ova gotovo četiri mjeseca, iz Koprivničko-križevačke županije ukupno 30 osoba bilo je 51 dan na terenu, odnosno kumulativno gledajući imali smo 61 volontera koji su odradili 225 dana. Od toga su 22 osobe iz Koprivnice, dvije osobe iz Križevaca i 6 osoba iz Đurđevca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.