Koren: Ne znam zašto je naša županija dobila manje cjepiva

Broj zaraženih u našoj županiji i dalje raste, potvrđeno je jutros na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite, međutim strožih mjera neće biti. Još uvijek je na snazi zabrana javnih okupljanja više od 25 osoba, dok su dozvoljena obiteljska okupljanja do najviše 10 osoba. Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla rekla je da broj zaraženih pokazuje da smo se svi previše opustili, upozorila je na važnost pridržavanja epidemioloških mjera i pozvala građane da se prijave na cijepljenje. Prema najavama, u svibnju i lipnju bi trebale doći veće količine cjepiva pa bi na red trebali doći svi koji su se prijavili.

Sad još cijepimo prioritetne skupine, to su stariji od 65 godina i kronični bolesnici“, rekla je ravnateljica dr. Vadla. Što se tiče cijepljenja, dosad je prvom dozom cijepljeno 14 200, a drugom 3 800 građana.

Bolnica je od ovog tjedna u posebnom režimu rada, na operativne zahvate naručuju se samo onkološki i hitni pacijenti. Na bolničkom liječenju trenutačno je 51 covid-pacijent, na respiratoru ih je osam, a najmlađa od njih je žena rođena 1976. Župan Darko Koren komentirao je jučer objavljene podatke prema kojima je Koprivničko-križevačka županija dosad dobila gotovo dvostruko manji broj cjepiva od Bjelovarsko-bilogorske županije, iako imaju jednak broj stanovnika.

Ne znam zašto smo dobili manje. Predložio sam da naš županijski stožer propita po kojim se kriterijima dodjeljuju doze po županijama. Bilo je rečeno da je to prema broju stanovnika“, rekao je Koren i dodao da će se, s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, nastava i idući tjedan odvijati prema dosadašnjem modelu – niži razredi i maturanti uživo, a viši razredi i srednjoškolci online.

Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Zato što je se župan prekoredno cjepio ! !

Komentari su zatvoreni.