Predstavljena monografija o 30 godina križevačkog SDP-a

Povodom 30 godina djelovanja Gradske organizacije Socijaldemokratske partije, u petak je u Križevcima predstavljena monografija “SDP Križevci 1990.-2020.” autora Ivana Knoka. Na 135 stranica, uz brojne fotografije, pobrojane su sve aktivnosti i glavni akteri stranačkog života križevačkog SDP-a te kronološki podaci o izborima, od lokalnih do parlamentarnih i EU izbora.

Kad pogledam ove neke fotografije iz starih dana, ulovi me neka nostalgija“, emotivno je započeo autor. Knjigu je pisao godinu dana jer je od mnoštva fotografija i informacija trebalo izabrati ono najvažnije, rekao je Knok, i to tako da nikoga ne izostavi, a opet prikaže put od prvih dana i transformacije stranke, doprinosa članova u radu lokalne i državne vlasti, političko djelovanje u vlasti ili oporbi te aktivnosti oko provedbe projekata i programa u lokalnoj sredini. U knjigu nisu stali svi događaji u ovih 30 godina, no posebno su istaknuta imena 11 osnivača križevačkog SDP-a: Darko Jambreković, Željko Bakar, Željko Brlić, Stjepan Čut, Vesna Horvat, Ivan Knok, Davor Konfic, Dragutin Koščević, Vesna Mrnjavčić, Nada Šegrt i Vladimir Topolko.

Stranku su osnovali onda kada to nije bilo lako niti poželjno, dok se većina bivših članova partije pasivizirala ili se učlanila u nove stranke“, rekao je Knok.

Osim autora, o monografiji su govorili prvi predsjednik SDP-a Križevci Darko Jambreković i sadašnji Marko Katanović, nekadašnji predsjednik Foruma mladih i gradski vijećnik Dejan Pernjak, a okupljenima su se obratili i jedan od osnivača Željko Bakar te potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.