Denis Maksić predstavljen kao kandidat HDS-a za zamjenika gradonačelnika

Na jutros održanoj konferenciji za medije, HDS je predstavio kandidata za zamjenika gradonačelnika. To će biti Denis Maksić, koji je u još uvijek aktualnom sazivu Gradskog vijeća Grada Križevaca vijećnik HDS-a.

Maksića je uvodno predstavio Ivica Švagelj, HDS-ov kandidat za poziciju gradonačelnika.

“Najavio sam zanimljivog zamjenika, s velikim iskustvom, poštenjem i odgovornosti prema javnom interesu. Drago mi je da mogu predstaviti diplomiranog inženjera agronomije Denisa Maksića. Čast mi je i osobno zadovoljstvo što je prihvatio moj poziv i priključio se velikom izazovu za nas i Križevce”, najavio je Švagelj.

“Zahvaljujem se budućem gradonačelniku na lijepim riječima. Kroz svoj rad u Gradskom vijeću zalagao sam se za gospodarstvo, poljoprivredu i s te strane sam težio da to bude temelj razvoja grada i prigradskih naselja, uključujući i općine koje gravitiraju prema gradu”, uvodno je rekao Maksić, a potom se osvrnuo na potpore poljoprivrednicima.

“Ako pogledamo dosadašnje potpore male vrijednosti za naše poljoprivrednike, moramo ih pojačati i što kvalitetnije usporediti za njihovu proizvodnju. Također, moramo im ponuditi pomoć kako bi što kvalitetnije pripremili, aplicirali i prošli sa svojim idejama za EU projekte.”

Za kraj predstavljanja, riječ je ponovno preuzeo Ivica Švagelj, koji je rekao kako treba više brinuti o umirovljenicima, koji su radili i stvarali za buduće generacije.

“Mirovine su im jako male, ne smijemo postati društvo koje ne vodi brigu o starijim i nemoćnima jer takvo drutvšo nema perspektivu. Svaki umirovljenik s mirovinom ispod 2000 kuna primat će dodatak od 2000 kuna iz gradskog proračuna, jednokratne potpore za blagdane za sve umirovljenike, pripremamo programe redovne skrbi za starije sugrađane, besplatne sistematske preglede, pomoć pri mobilnosti i prijevozu te uključivanje umirovljenika u društveni život”, zaključio je Švagelj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.