Toranj u centru grada – nova turistička atrakcija

Tri gradske ustanove – muzej, knjižnica i Pučko otvoreno učilište, dobile su ukupno 335 tisuća kuna na Pozivu za predlaganje programa javnih potreba u kulturi koji je Ministarstvo kulture i medija objavilo u rujnu, a rezultate poslalo jučer. Sredstva su namijenjena za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pa će Gradska knjižnica „Franjo Marković” odobrenih 15 tisuća kuna uložiti u nabavu informatičke opreme i programa dok će Gradski muzej 70 tisuća kuna utrošiti za sanaciju vanjskog dijela zgrade muzeja.

Tražili smo sredstva za završetak sanacije ograde oko Etno parka kao i sanaciju vlage i obnovu fasade zgrade Muzeja, uređenje ureda kustosa u zgradi Muzeja i prilagodba za bolju obradu građe. Tražili smo i novac za obnovu Atrija u zgradi Likovne galerije i to za popločenje i zamjenu dotrajale elektronike kako bi, u ovo vrijeme pandemije, što više iskoristili prednost vanjskog prostora i prilagodili ga za što kvalitetnije održavanje multimedijalnih kulturnih događanja, otvorenja izložbi, projekcija i koncerata. Morate znati kako su dobivena sredstva iako izdašna, nešto manja od traženih u odnosu na predloženi troškovnik, pa će se radovi izvoditi prema prioritetu i koji će se uklopiti u novi budžet“, rekla nam je ravnateljica muzeja Tea Hatadi.

Od gradskih ustanova u kulturi, najveći iznos i ove je godine odobren Pučkom otvorenom učilištu. Dobili su 250 tisuća kuna, iako su i oni tražili više.
Taj novac ćemo utrošiti na završno opremanje velike dvorane Hrvatskog doma. Lani smo uredili sanitarne čvorove i balkon, još nam nedostaje zastor za veliku pozornicu i neka tehnička oprema. Dio novca namijenjen je za obnovu tornja u sklopu zgrade“, potvrdila nam je ravnateljica POU Križevci Željka Šunjić. U tornju Hrvatskog doma, doznajemo, planira se uređenje vidikovca koji bi mogao postati nova križevačka turistička atrakcija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.