Uvedena nova stajališta bibliokombija

Križevački bibliokombi je prva mala pokretna knjižnica u Hrvatskoj koja već jedanaestu godinu obilazi sela i naselja, područne škole, domove i vrtiće okolice Križevaca i općina Sv. Ivan Žabno, Sv. Petar Orehovec i Kalnik te donosi knjige čitateljima. Uz knjige i slikovnice za djecu i mlade, fond bibliokombija su i knjige za odrasle, stručna pedagoška literatura za odgajatelje, filmovi i građa iz područja robotike namijenjena početnom programiranju. Osim posudbe knjiga, često organiziraju pričaonice, književne susrete, izložbe, radionice robotike, izbor najčitatelja…

Uz dosadašnja 34 stajališta diljem Kalničkog prigorja, u rujnu 2020.g. uvedena su dva nova stajališta u križevačkim vrtićima i početkom 2021.g. novo stajalište u Dječjem vrtiću općine Sv. Ivan Žabno, a sve s ciljem posudbe slikovnica i poticanja čitanja kod najmlađih.  

Pored toga, bibliokombi obilazi Dječji vrtić Zraka sunca i Dječji vrtić Križevci svakog drugog četvrtka po sat vremena, dok Dječji vrtić u općini Sv. Ivan Žabno obilazi utorkom. Slikovnice koje djeca posude koriste u svojoj odgojnoj grupi u vrtiću i vraćaju na idućem dolasku. Time se u suradnji s odgojiteljicama djeca navikavaju na posudbu, korištenje, čitanje i čuvanje slikovnica i knjiga za djecu. Ovom akcijom i suradnjom sa vrtićima upisali smo ukupno 226 novih članova. 

“Zahvaljujemo se svim djelatnicima i ravnateljima osnovnih škola i dječjih vrtića na suradnji i zajedničkom nastojanju kvalitetnijeg odgoja i obrazovanja te poboljšanja kvalitete života u našim sredinama. Također se zahvaljujemo svim dosadašnjim korisnicima bibliobusne službe koji nas već jedanaestu godinu prate i koriste naše usluge”, rekao je Igor Kuzmić iz Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci.

Rad bibliobusne službe financijski podupire najvećim dijelom Koprivničko-križevačka županija, a sudjeluje i Grad Križevci i općine na čijem području djeluje. Stručni rad bibliobusne službe pomaže voditeljica Županijske matične službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Ljiljana Vugrinec, knjižničarska savjetnica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.