40. Spravišće koštat će pola milijuna kuna

Križevački vijećnici jednoglasno su podržali izmjene i dopune Prostornog plana Županije, te ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na rok od tri godine. A najviše su na sjednici raspravljali o programu i, pogotovo, financijskom planu 40. Križevačkog velikog Spravišća. Iako zadovoljan predloženim, SDP-ov Ivan Knok ipak je pitao hoće li raskošnije nego inače ‘Spravišće’ progutati ostale gradske manifestacije:

– Prošlih smo godina za tu priredbu iz proračuna izdvajali 60 do najviše 80 tisuća kuna, pa me zanima kako to da ćemo ove godine izdvojiti tri puta više novca.

Financijski plan težak je gotovo pola milijuna kuna, od kojih bi iz gradske blagajne trebalo stići 185.000. A za sve turističke manifestacije predviđeno je ukupno 230.000 kuna, odgovorio je pročelnik za financije Darko Masnec te spomenuo djelomično financiranja troškova dočeka Nove godine i rada Off road kluba Križevci. HDZ-ovom vijećniku Petru Milasu predloženi program ‘Spravišća’ je – predugačak.

– Treba razmisliti o tome da se program Spravišča skrati s četiri na dva dana te da se potakne održavanje i drugih manifestacija. Šteta bi bilo da ljudi koji vole naš grad dolaze samo jedan put godišnje k nama, za ‘Spravišće’ – naglasio je Milas.

Direktorica manifestacije i križevačkog Pučkog otvorenog učilišta Zdenka Gold odgovorila je da su organizatori upravo i željeli ‘Spravišće’ produžiti a ne skratiti.

– Spravišće’ ne traje četiri dana i nije namjera smanjiti ga, već naprotiv, ove godine smo ga povećali. Konkretno, ‘Spravišće’ je počelo za ‘Đurđevo’ i na Dan grada – rekla je Zdenka Gold.

Milasovog stranačkog kolegu Stjepana Peršina zanimalo je tko će biti estradne zvijezde ‘Spravišća’ koje će nastupiti u 22 sata drugog i trećeg dana, no nije dobio odgovor. Tko će nastupati na središnjoj pozornici znat će se do kraja tjedna, rekla je direktorica Gold, a predsjednica Gradskog vijeća Tihana Kraljić raspravu o financijama zaključila je najavom iscrpnog izvješća o financijskom poslovanju ‘Spravišća’ na prvoj jesenskoj sjednici Vijeća.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.