Jednoglasno odlučeno da srednjoškolci i dalje idu u školske klupe

U prostorijama Županijske uprave u petak, 26. ožujka je održana videokonferencija osnivača i ravnatelja srednjih škola Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Sudionici su raspravili o aktualnoj epidemiološkoj situaciji te modelu nastave tijekom idućeg tjedna s obzirom na činjenicu da pojedine županije zbog pogoršane epidemiološke situacije od idućeg tjedna prelaze na online nastavu.

Županija je kao osnivač zajednički s ravnateljima raspravila o epidemiološkom stanju u školama  te u suglasnosti s predstavnicima škola donijela odluku da se nastava, zbog povoljne situacije i dalje održava kontaktno. Župan je u izlaganju kazao kako su epidemiološke prilike u školama i dalje dobre te kako, s obzirom da su na području županije samo dva nastavnika i pet učenika pozitivna na koronavirus, trenutno nema potrebe mijenjati postojeći model održavanja nastave.

“Željeli smo čuti vaše mišljenje i zajednički prokomentirati trenutno stanje u školama koje je s obzirom na vrlo malen broj zaraženih i dalje stabilno. Smatramo da ne treba mijenjati postojeći model kontaktne nastave te da se i dalje treba održavati uživo, posebno u tjednu pred nama imajući u vidu da predstoje uskršnji blagdani i proljetni odmor za učenike. U tom ćemo vremenu u osnovnim i srednjim školama pozorno pratiti razvoj situacije te u skladu s time donositi odgovarajuće mjere i preporuke, a sve u cilju zaštite zdravlja učenika, učitelja, nastavnika i ostalih djelatnika“ istaknuo je župan te zahvalio ravnateljima na njihovom angažmanu, doprinosu i suradnji.

Ravnatelji su župana pojedinačno izvijestili o stanju u svakoj školi i iznijeli svoj stav oko modela nastave te je na kraju sastanka jednoglasno donijeta odluka da će se nastava i dalje održavati kontaktno u školi odnosno po modelu A.  Spomenimo na kraju kako sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. proljetni odmor za učenike počinje 2. travnja 2021. godine i završava 9. travnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 12. travnja 2021. godine.

Vezano

Komentari su zatvoreni.