Predstavljena simfonijska pjesma „Krvavi križevački sabor“

Gradonačelnika Marija Rajna jučer su posjetili ravnatelj festivala Varaždinske barokne večeri Davor Bobić te ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik kako bi mu uručili zahvalnicu za uspješnu suradnju na 50. Varaždinskim baroknim večerima. Riječ je o dvotjednom festivalu s tridesetak koncerata koje izvodi nekoliko stotina glazbenika ispred otprilike deset tisuća članova publike, a koji se već 15 godina uspješno održava i u Križevcima uz suorganizaciju Ogranka Matice hrvatske u Križevcima.

Tom prilikom, ravnatelj Davor Bobić ujedno je predstavio simfonijsku pjesmu za naratora, veliki tamburaški orkestar i udaraljke naziva „Krvavi križevački sabor“ koju je osobno napisao za Gradski tamburaški orkestar Križevci. Nažalost, Gradski tamburaški orkestar Križevci još nije dobio priliku za izvedbu ove simfonijske pjesme s obzirom na pandemiju koronavirusa, objasnio je.

Na prijemu se razgovaralo o izazovima s kojima se festival suočio zbog pandemije koronavirusa, govorilo su o kulturnoj ponudi Križevaca, o odličnim rezultatima koje postižu učenici Glazbene škole Alberta Štrige Križevci na brojnim natjecanjima, a posebno su se prisjetili maestra Vladimira Kranjčevića. Upravo je naš Vladimir Kranjčević tijekom svoje dugogodišnje uspješne karijere bio ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri i to u razdoblju od 1994. do 2006. godine.

Ujedno su pohvalili suradnju s gradom dodavši kako su Križevci među najdugovječnijim partnerima Varaždinskih baroknih večeri.
Gradonačelnik im je zahvalio na ovoj prigodi za susretom te istaknuo nadu da će se stanje s bolesti COVID-19 stabilizirati te da će epidemiološke mjere dozvoliti Gradskom tamburaškom orkestru Križevci prvu izvedbu simfonijske pjesme „Krvavi križevački sabor“ na radost i ponos svih Križevčana.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.