Kosor gospodarstvenicima: Nova šansa na europskom tržištu

U Križevcima 14. gospodarski i obrtnički sajam Koprivničko-križevačke županije – Rast broja obrta znači da imamo dobar trend i da idemo dobrim pravcem, uvjerena je premijerka Kosor

– U obrtništvu radi 15,5 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj. Vesele me podaci prema kojima je odnosu na siječanj broj obrta povećan za devet posto, što znači da imamo dobar trend i da idemo dobrim pravcem – pohvalila se premijerka Jadranka Kosor u Križevcima na otvaranju 14. koprivničko-križevačkoga gospodarskog i obrtničkog sajma.

– U drugom tromjesečju bruto domaći proizvod porastao je 0,8 posto, što je skromno, ali je pokazatelj da su se neke stvari pokrenule na dobro. Ako se tome pribroji više od sedam posto porasta izvoza u prvih devet mjeseci ove godine, odlična turistička sezona, rast ulaganja u Hrvatsku od 500 milijuna eura u odnosu na prošlu godinu, vidi se da smo učinili puno toga – rekla je Kosor.

Gospodarstvenicima je pak poručila da im se od 1. srpnja 2013. otvara europsko tržište od 500 milijuna ljudi na kojem će dobiti novu šansu. (VL)
 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.