Zakupite parcelu u Magdinom vrtu po iznimno povoljnoj cijeni

Grad Križevci poziva sve zainteresirane građane da se jave na javni poziv za davanje u zakup Križevačkih gradskih vrtova „Magdin vrt“ kako bi za svoje potrebe uzgajali povrće i druge proizvode i to skoro pa u samom centru grada.

Svjesni činjenice da se sve više građana okreće zdravoj i domaćoj prehrani i s obzirom na brojne upite, ove godine Grad Križevci proširio je i ogradio gradske vrtove u Ulici Franje Tuđmana. Križevački gradski vrtovi kolokvijalnog naziva „Magdin vrt“ sada se prostiru na 6000 metara kvadratnih, te se sastoje od 37 parcela od kojih je svaka 50 metara kvadratnih. Ovime se još više pridonosi pozicioniranju našeg grada kao ekološkog i zdravog grada po mjeri čovjeka koji ide u korak s vremenom prema održivom razvoju i pametnim rješenjima,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Nakon inicijative Zdravo Križevci i sada projekta „Razvoj kratkog lanca opskrbe Zdravo Križevci“, ovo je još jedan od načina kako građane potičemo na zdravu prehranu, a pored toga vrtlarenje je aktivnost koja osim same proizvodnje hrane, ima dodatne koristi kao što su održivi razvoj, smanjenje izdvajanja za hranu, te pozitivan utjecaj na psiho-fizičko zdravlje ljudi.

Osim parcela, Križevački gradski vrtovi imat će edukativni prostor, prostor zajednice, pokazno-eksperimentalne gredice, šumarak biljnih zadruga, livadu za odmor, druženje i igru te urbani mini voćnjak, a Grad će osigurati potrebnu opremu, alate i vodu za zalijevanje. Građani mogu zakupiti najviše dvije parcele pri čemu smo uzeli u obzir dotadašnje zakupce i njima osigurali prednost pri zadržavanju svojih parcela. Godišnja zakupnina iznosi 0,50 kuna po metru kvadratnom, javni poziv objavljen je do 24. ožujka, a više se može vidjeti OVDJE. Ukoliko se nakon javnog poziva ostane još slobodnih parcela, objavit će se novi krug.

Križevački gradski vrtovi imaju kolokvijalni naziv „Magdin vrt“ s obzirom na znamenitu Križevčanku Magdu Logomer Herucinu, posljednju ženu optuženu kao vješticu i prvu koja je tih optužbi oslobođena, a koja je bila travarica te uzgajivačica ljekovitog bilja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.