Održan prvi mjesečni čitateljski izazov OŠ Vladimir Nazor, donosimo poredak najuspješnijih učenika

2021. godina proglašena je Godinom čitanja pa je tim povodom u OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci pokrenuto natjecanje Mjesečni čitateljski izazov. Svaki mjesec učenicima su zadana tri naslova određene tematike pa se tako u veljači čitalo ljubavne romane, dok će se u ožujku čitati romani domaćih autora.

Nakon što pročitaju sva tri djela, učenici rješavaju online kviz. U prvom mjesečnom izazovu (koji je bio namijenjen učenicima viših razreda) sudjelovalo je dvadesetak učenika. Čitali su romane Ivana Kušana Ljubav ili smrt, Zlatka Krilića Veliki zavodnik na prvom sudaru i Mire Gavrana Zaljubljen do ušiju. Na kraju je 12 učenika uspješno riješilo kviz, a među njima i jedna učenica iz nižih razreda – Nika Bermanec. Prvo troje najuspješnijih nagrađeni su slušalicama s mikrofonom, baterijskim punjačem za mobitel i pernicom s priborom. Svi su dobili diplome i utješne nagrade.

Prvo mjesto osvojio je Luka Bogdanović, drugo Emma Berend, treće Ema Škrlec. Učenici koji su uspješno sudjelovali u natjecanju su Laura Berend, Nika Bermanec, Eva Bojko, Sara Gegač, Franko Janeš, Gabi Kovač, Mihael Nikolić, Ivona Škomac i Patrik Žiher.
U idućem čitateljskom izazovu učenici 4., 5. i 6. razreda čitat će djela: Anto Gardaš Izum profesora Leopolda, Ivan Kušan Uzbuna na zelenom vrhu i Zlatko Krilić Zabranjena vrata. Učenici 7. i 8. razreda čitat će djela: Vladan Desnica Pravda, Maja Brajko-Livaković Kad pobijedi ljubav i Dubravko Jelačić-Bužimski Balkanska mafija.

Voditeljice ovog jednogodišnjeg čitateljskog projekta su učiteljica Selina Golec-Petrović i knjižničarka Andrea Katanović Babić. Povodom obilježavanja Godine čitanja u školskoj knjižnici provest će se brojne aktivnosti za poticanje čitanja koje možete pratiti na mrežnim stranicama knjižnice. https://sites.google.com/view/knjiznicanazorkrizevci/home

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.