Katanović: Križevčani imaju pravo na skrb kakvu imaju i stanovnici drugih gradova

Gradska uprava mora biti učinkovitija, a mjesni odbori trebaju sami upravljati barem s dijelom novca za manje radove u svojim sredinama, misli SDP-ov kandidat za gradonačelnika Marko Katanović. Predstavljajući program za lokalne izbore danas na Strossmayerovom trgu, najavio je povećanje sredstava za mjesne odbore i gradske četvrti.

Dosadašnji model, po kojem se radi posljednjih 30 godina, treba promijeniti. Ne može biti prihvatljivo da svaki predsjednik mjesnog odbora ili gradske četvrti mora kucati po nečijim vratima u gradskoj upravi da bi dobio novac za manju komunalnu akciju u svojem mjestu“, rekao je Katanović i dodao da će gradske službe ipak voditi brigu o tome troše li se ta sredstva namjenski i transparentno.

Katanović je danas govorio o obrazovanju, djeci, sportu, turizmu, kulturi, braniteljima i zdravstvu, cjelini koju je nazvao Društvena odgovornost. Najavio je povećanje naknade za novorođenčad s tisuću na dvije tisuće kuna, za što iz proračuna treba izdvojiti oko 450 tisuća kuna godišnje, te otvaranje podružnica gradskog vrtića po selima. Za osnovnoškolce planira uvesti produženi boravak i pojačani program stranih jezika i STEM programa. Osim toga, predlaže i uvođenje građanskog odgoja u više razrede osnovnih škola, koji već kao izborni predmet funkcionira u Rijeci.

Cilj uvođenja ovog predmeta je razvoj informiranog, aktivnog i odgovornog građanstva, ali i isticanje važnosti tolerancije, ljubaznosti, poštovanja prema sebi i drugima i zagovaranje ljudskih prava. Mladi će učiti o održivom razvoju, poduzetništvu, politici i civilnom društvu, domoljublju i interkulturalnosti, ali i o medijima i argumentiranju stavova“, najavio je SDP-ov kandidat i naglasio da to ne znači guranje nekog drugog predmeta iz škola. Postane li gradonačelnik, Katanović obećaje više novca za redovan rad sportskih klubova, ali i financiranje rekreativnog bavljenja sportom za starije sugrađane i za osobe s invaliditetom, prenamjenu Pučkog otvorenog učilišta u Centar za kulturu, božićnice za umirovljenike i subvencije za mlade obitelji.

Predstavio je i kandidate sa svoje liste za Gradsko vijeće, među kojima su Robert Prožek, dosadašnji vijećnik Dejan Pernjak te Jelka Vukobratović, asistentica na Muzičkoj akademiji, članica udruge P.O.I.N.T. i bivša predsjednica križevačkog Puhačkog orkestra.

Ona je osoba koja je obilježila kulturnu scenu u Križevcima, posebno je aktivna kao umjetnička direktorica nekoliko izdanja Culture Shock Festivala. Jelka je pomogla pri pisanju ovog programa i ona će, kroz Gradsko vijeće, biti istinska garancija da će se on i provesti“, rekao je Katanović.

Budući da se program odnosio i na zdravstvenu skrb, zanimalo nas je hoće li se aktivnije uključiti u rješavanje dugogodišnjeg problema nedostatka liječnika pedijatra i ginekologa u križevačkom Domu zdravlja kojem je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Grad se definitivno treba uključiti u rješavanje ovog problema. Tko god da bude izabran za župana, obećajem da ću se zalagati da se građanima Križevaca osigura jednaka skrb kakvu imaju u drugim gradovima u ovoj državi“, poručio je SDP-ov Marko Katanović.

Vezano
1 komentar
  1. 91 piše:

    Stvarno vas je puno ljudi popratilo🤣🤣🤣

Komentari su zatvoreni.