Velika utakmica u Križevcima: KTC – Nexe u borbi za četvrtfinale Hrvatskog kupa

U Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza određeni su parovi osmine finala Kupa za rukometaše. Budući da korona još ne popušta, a poštujući mjere i preporuke HZJZ da bi smanjili mogućnost zaraze i veća okupljanja, ždrijeb Kupa odrađen je online pa su svi zainteresirani odmah mogli vidjeti parove. Ždrijebom je rukovodio Povjerenik za natjecanje HRS-a, Ante Ančić. Uz njega su još bili član Ureda za natjecanje HRS-a, Bojan Filipović i Instruktorica HRS-a, Lidija Bojić – Ćaćić koja je i ždrijebala parove.

U jednom potu ili šeširu nalazilo se šest klubova koji su pravo nastupa u osmini finala Kupa izborili na osnovu plasmana u Paket24 Premijer ligi u sezoni 2018./19. To su PPD Zagreb, Nexe, Dubrava, Poreč, Spačva Vinkovci i Umag. Drugi pot ili šešir činili su Zamet, Gorica, Sesvete, Varaždin 1930, Karlovac, Osijek, Slatina, KTC Križevci, Ribola Kaštela i Balić-Metličić.

Ždrijeb je na kraju odlučio:
VARAŽDIN 1930 – DUBRAVA
RIBOLA KAŠTELA – POREČ
GORICA – PPD ZAGREB
KTC KRIŽEVCI – NEXE
BALIĆ & METLIČIĆ – UMAG
ZAMET – SPAĆVA VINKOVCI
SLATINA – OSIJEK
ROVINJ – SESVETE

U osmini finala igra se samo jedan susret, a termin odigravanja je sljedeći tjedan, 17. ožujka 2021. godine. KTC će utakmicu protiv Nexea odigrati u križevačkoj sportskoj dvorani. Šteta je što će se odigrati bez gledatelja jer su time prigorski ljubitelji rukometa i sporta ostali uskraćeni za vrhunski događaj i gostovanje hrvatskih reprezentativaca kao što su Halil Jaganjac, Janko Kević, a ne zaboravimo i da su brojni igrači Nexea na širem reprezentativnom spisku (Moreno Car, Fran Mileta), dok su Ivan Vida i Alen Blažević bivši reprezentativci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.