Rajn najavio selidbu gradske uprave

U četvrtak, 11. ožujka održana je 33. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca, posljednja u ovom sazivu, na kojoj su vijećnice i vijećnici raspravljali o 18 točaka dnevnog reda.

Među najvažnijim odlukama svakako je bilo donošenje Odluke o uvjetima, mjerilima te postupku za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Križevaca za slobodno ugovorenu najamninu s obzirom da je ovom odlukom u pojednostavljen proces davanja gradskih stanova u najam i jasnije su definirana mjerila na osnovu kojih se prikupljaju bodovi te u konačnici ostvaruje pravo na stan.

Nadalje, nastavlja se širenje poduzetnika u Poslovnoj zoni Gornji Čret pa je tako jednoglasno donesena Odluka o osnivanju prava građenja na području Poslovne zone Gornji Čret čime je tvrtki Strojomehanika Škledar omogućena kupnja dodatnih 2500 metara kvadratnih prostora u Poslovnoj zoni radi povećanja obima proizvodnje te proširenja proizvodnog asortimana na čelične stupove za javnu rasvjetu.

Donesena je i Odluka o osnivanju prava građenja u korist Veterinarskog zavoda Križevci koji će raditi svoju zgradu pored Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Čestitke zavodu na ovom pothvatu i na činjenici da obilježavaju 120 godina kontinuiranog i uspješnog rada uputio je gradonačelnik Mario Rajn: „Zahvaljujem Veterinarskom zavodu u Zagrebu i Veterinarskom zavodu u Križevcima što su prepoznali Križevce kao mjesto gdje žele razvijati svoju daljnju djelatnost, i onu znanstvenu i onu tržišnu.“

Gradonačelnik je ujedno pojasnio da kada Veterinarski zavod izgradi svoju zgradu, Gradska uprava uselit će u prostor gdje je trenutno Veterinarski zavod s obzirom da je taj prostor u vlasništvu Grada Križevaca i u puno boljem stanju nego trenutni prostor Gradske uprave. S druge strane, trenutni prostor Gradske uprave ostao bi Gradskom muzeju Križevci koji bi tamo imao mogućnost postaviti muzejsku građu jer su trenutno limitirani prostorom zbog čega velik dio građe stoji u skladištu.

Doneseno je i Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom za prošlu godinu koje je pokazalo kako je zabilježeno 221,46 tona manje odloženog mješovitog otpada na odlagalištu otpada Ivančino brdo što pokazuje da građani se više odvajaju otpad.

Donesen je Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamata na kredite „Poduzetnik Križevci“, za provođenje programa osigurano je 500 tisuća kuna u proračunu, a poduzetnici će ovim programom moći kupiti, izgraditi, urediti ili proširiti gospodarske objekte, kupiti opremu ili pojedine dijelove opreme, kupiti građevinsko i pripadajuće zemljište u proizvodne svrhe te uređenje infrastrukture i kao trajna obrtna sredstva u funkciji investicije. Nadalje, za ravnateljicu Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci ponovno je imenovana Marjana Janeš – Žulj.

Jednoglasno je donesena Odluka o dodjeli javnih priznanja zaslužnim građanima pa će tako počasnim građaninom biti proglašen akademik Ferdo Bašić, redoviti sveučilišni profesor u trajnom zvanju, profesor emeritus i redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Akademije poljoprivrednih znanosti uz 50 godina djelovanja u znanosti, visokoškolskom obrazovanju, struci i javnom djelovanju te za zasluge u javnom promicanju ugleda i slave Grada Križevaca. Nagrada za životno djelo dodijelit će se Ratislavu Matiću za iznimni doprinos razvoju grada i njegovog stanovništva na područjima znanosti, tehnologije, odgoja, obrazovanja i kulture.

Nadalje, plaketa Grada Križevaca dodijelit će se 15. Mješovitom protuoklopnom artiljerijskom divizionu Križevci za aktivno djelovanje na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, nesebičnoj pomoći roditeljima i djeci poginulih i umrlih pripadnika svoje postrojbe te sudjelovanju u humanitarnim akcijama, potom Hrvatskom pjevačkom društvu „Kalnik“ za iznimni doprinos promicanju kulture i umjetnosti te ugleda Grada Križevaca u Hrvatskoj i Europi te JVP Križevci uz 50. obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na promicanju dobrovoljnog vatrogastva. Priznanje Grada Križevaca dodijelit će se Dori i Larissi Kalaus reprezentativkama Hrvatske ženske rukometne reprezentacije za velik doprinos osvajanju brončane medalje na Europskom prvenstvu u rukometu u Danskoj i promicanju imena i ugleda Grada Križevaca, Košarkaškom klubu Radnik uz 50 godina rada kluba te uspješnog i kontinuiranog rada na razvoju i popularizaciji košarke u Križevcima, Vatrogasnoj zajednici Grada Križevaca uz 75-obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na zaštiti od požara i čuvanju imovine te Veroniki Drljačić za iznimne sportske rezultate u atletici te promicanju Grada Križevaca i sporta.

S obzirom da je riječ o zadnjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom sazivu, na kraju sjednice je predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović zahvalio svima na korektnom radu, svim kritikama i pohvalama u ove četiri godine rada Gradskog vijeća te poželio svima puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.