(FOTO) Ruši se još jedna derutna kuća u centru Križevaca

Razoran potres koji je 29. prosinca pogodio područje Banije kao da je osvijestio nadležne službe, ali i građane, da je konačno stiglo vrijeme kada se treba riješiti pitanje dotrajalih zgrada u starim gradskim jezgrama. Taj problem nije zaobišao niti naš grad, u čijem se centru nalazi nekoliko prilično derutnih objekata. Više nije pitanje treba li se to riješiti, već kada, na što je upozorio i statičar Branko Nemčić u razgovoru za naš portal.

Ubrzo nakon toga, s rušenjem se krenulo na početku Tomislavove ulice, gdje je srušena zgrada u vlasništvu tvrtke Radnik. Nekoliko desetina dalje, ali u ulici Stjepana Radića, nalazi se još jedan dotrajali objekt s čijim se rušenjem započelo prije nekoliko dana.

Vlasnik objekta također je tvrtka Radnik, koja će tako očistiti značajnu površinu koja se nalazi iza istoimenog hotela. Kakvi su planovi tvrtke za to područje, ostaje za vidjeti, no uklanjanje derutnih kuća bilo je prijeko potrebno, a građani obližnjih zgrada i kuća svakako će odahnuti rješavanjem problema u susjedstvu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.