Udruzi osoba s invaliditetom odobren program “Aktivno starenje III”

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić potpisao je dana 05. siječnja 2021. godine ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine dvogodišnjeg programa usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu. Udruzi je tako odobren program pod nazivom „Aktivno starenje III“ u iznos od 119.000,00 kuna od stane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a prva godina traje od 01. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.

Program, kao jedan od glavnih problema definira nedovoljnu dostupnost socijalnih usluga za starije. Starije osobe su u najvećem riziku od socijalne isključenosti te je za njih potrebno kontinuirano planirati i razvijati socijalne usluge u lokalnoj zajednici, upravo kako bi se smanjio taj rizik i postigao jedan od ključnih rezultata programa. Kako bismo im unaprijedili kvalitetu života i omogućili zadovoljavanje njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta (npr. odlazak liječniku, u crkvu, u posjet rodbini, odlazak u policijsku postaju, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradu) koje ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili tu uslugu im ne mogu osigurati članovi obitelji, ovim programom planiramo im omogućiti uslugu besplatnog prijevoza.

Zbog trenutne situacije vezane s koronavirusom te radi zaštite zdravlja korisnika programa, ali i djelatnika Udruge, usluga prijevoza je trenutno ograničena na područje Grada Križevaca te nabavu i dostavu živežnih namirnica i lijekova. U skladu s popuštanjem epidemioloških mjera te smanjenjem broja zaraženih, nadamo se skorašnjem povratku na pružanje usluge u punom kapacitetu. Također, zahvaljujemo na dosadašnjem razumijevanju.

Partneri u programu su Grad Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.