Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1312

Dunja Mazzocco Drvar 1. listopada u Križevcima o klimatskim promjenama (foto R.Matić)
Dunja Mazzocco Drvar 1. listopada u Križevcima o klimatskim promjenama (foto R.Matić)
Dunja Mazzocco Drvar 1. listopada u Križevcima o klimatskim promjenama (foto R.Matić)

 

U Temi Krugova slušamo početak predavanja o klimatskim promjenama koje je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar održala u Gradskoj knjižnici u Križevcima 1. listopada prošle godine na prvoj tribini 16. Culture Shock Festivala.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Fantastični gospodin lisac Roalda Dahla, knjiga za mlade je Kako dokazati da postoje vilenjaci: I druge čarobmatičke priče Jadranke Klepac, na odjelu beletristike Ni svi kitovi ne lete Afonsa Cruza, a na stručno-znanstvenom odjelu Zapisi o nervoznom planetu Matta Haiga.

Na današnji datum rođeni su Đuro Pulitika, Maria Augusta von Trapp i Paul Newman, sklopljen je mir u Srijemskim Karlovcima, Sankt Peterburg postao je Lenjingrad, Vaclav Havel izabran je za predsjednika Češke Republike. Umrli su Edward Jenner i Ava Gardner.

U Vijestima Krugova saznajemo kako se ukradeni vrijedni predmeti vraćaju preko ispovijedi, što su arheolozi pronašli u Šibeniku, koje su novosti u Hrvatskom školskom muzeju i Muzeju za umjetnost i obrt. Imamo i vijesti o novom programu u projektu Future Hub Križevci i o Noći muzeja u križevačkom muzeju ovoga petka.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novosti u opažanju nedavno otkrivene nove zvijezde u zviježđu Perzej.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Antonija Vivaldija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Frana Lhotke, Stephana Grappellija, Michela Legranda uz pjevanje Noela Harrisona, te grupa Queen i Simon and Garfunkel.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1312 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 26. siječnja od 17 do 18 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.