Za odobravanje propusnica zadužen je županijski Stožer za civilnu zaštitu

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta kako bi se smanjio prijenos bolesti COVID-19.

Zabranjuje se napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a to se ne odnosi na osoblje nužno za održavanje prometa i opskrbu, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente koji zahtijevaju medicinsku svrhu, putovanje s posla i na posao ako je to neophodno i ne može se obavljati od kuće, žurne i operativne službe koje sprječavaju širenje bolesti COVID-19 i diplomatsko osoblje.

Prilikom ulaska i izlaska na područje pojedine županije potrebno je posjedovati iskaznicu, drugu identifikacijsku ispravu ili dokument kojim se može dokazati pripadnost jednoj od prethodno navedenih kategorija ili valjanu propusnicu. Važno je napomenuti da Odluke o tome donosi Županijski Stožer civilne zaštite, a ne gradski, prema prebivalištu osobe, dok za iznimne slučajeve odlučuje Ravnateljstvo civilne zaštite.
Zabrana traje do 8. siječnja 2021. godine.

Kako do propusnice? 

A) STOŽER CIVILNE ZAŠTITE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE IZDAJE PROPUSNICE ZA:

1) pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb

2) putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće

Zahtjev za propusnicom se UPUĆUJE ŽUPANIJSKOM STOŽERU PUTEM SUSTAVA E-PROPUSNICE ŠTO JE NAJBRŽI NAČIN ZA DOBIVANJE PROPUSNICE.

U IZNIMNIM SLUČAJEVIMA ukoliko podnositelj ne može pristupiti sustavu e-propusnica, zahtjev se šalje na adresu elektroničke pošte – propusnice@kckzz.hr. U tom slučaju zahtjev treba sadržavati: ime i prezime, OiB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/ grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

Eventualna pitanja u vezi s izdavanjem propusnica mogu se uputiti i na telefonske brojeve: 048/658-204 i 048/658-206, informacije su dostupne od 08 do 22 sata.

B) ZA SVE OSTALE ZAHTJEVE NADLEŽNO JE RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE RH KOJE IZDAJE PROPUSNICE ZA DRUGE OPRAVDANE RAZLOGE:

1) odlasci na sportska natjecanja i treninge koji nisu obustavljeni,

2) odlazak u hotele ili druge smještajne objekte za koje su izvršene uplate najkasnije do dana stupanja na snagu Odluke (23.12.2020. godine),

3) omogućavanje izvršenja sudskih odluka koje se odnose na pravo roditelja na provođenje vikenda ili praznika sa svojom djecom,

4) odlazak na sahranu člana uže obitelji,

5) povratak ili neodgodivi put u inozemstvo

6) drugi opravdani razlozi

Odluka

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.