Mario Rajn izašao iz HSS-a

Križevački gradonačelnik Mario Rajn nakon nepunih godinu dana napustio je HSS i o tome obavijestio medije. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani predstavnici medija,
obavještavam vas da sam s današnjim danom predao zahtjev za izlaskom iz Hrvatske seljačke stranke. Moj ulazak u tu stranku bio je motiviran isključivo željom da s pozicije vlasti nakon parlamentarnih izbora
maksimalno pridonesem daljnjem razvoju Križevaca. HSS je u trenutku mog stupanja u tu stranku iskazao interes za podržavanjem zelenih politika, što je jedna od važnijih okosnica moga djelovanja. No, iskazani interes
u tom, kao niti u ostalim važnim područjima, nije se pokazao i u praksi.

Sada, nakon deset mjeseci, mogu potvrditi da kroz stranku čiji sam član bio tijekom proteklog razdoblja nije moguće djelovati učinkovito i temeljem postavljenih programskih smjernica. Nažalost, sve stranke, a pogotovo HSS, imaju previše unutarnjih problema i krivo postavljene prioritete. Tome je pak lako posvjedočiti i u našoj,
lokalnoj sredini, gdje HSS-ov vijećnik ili ne dolazi na sjednice Gradskog vijeća ili pak glasuje protiv točaka koje su formalno predložene iz njegove stranke, što je potpuno apsurdna situacija!

Unutarstranačka nadmudrivanja i politička kaljuža nisu moj način rada. Suludo bi bilo i nadalje trošiti energiju na stranačke aktivnosti u vremenima kad smo usred ozbiljnog razdoblja pandemije i sve prisutnije ekonomske krize gdje građani očekuju staloženo i razborito upravljanje.

Stoga svoju gradonačelničku dužnost nastavljam obnašati kao nezavisni kandidat, kao što sam to bio i u trenutku kada sam se kandidirao za ovu časnu funkciju prije nepune četiri godine.
Lokalni izbori su pred nama. Vrijeme je akcije, a ne reakcije. I zato biram vlastiti put, bez tereta stranke, kako bismo kvalitetno i odgovorno nastavili realizirati gradske projekte koje smo započeli, ali i mnoge nove razvojne inicijative koje pripremamo za Križevce.

Vezano

Komentari su zatvoreni.