Na 20. sjednici Gradskog vijeća usvojen je proračun Grada Križevaca za 2020. godinu

U Velikoj vijećnici Grada Križevaca, jučer, 3. prosinca održana je 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca na kojoj se raspravljalo o 21 točki dnevnog reda. Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bilo je donošenje proračuna Grada Križevaca za 2020.godinu koji je usvojen te projekcije za 2020. i 2021. godinu, a koje je uvodno obrazložio gradonačelnik Mario Rajn.

Proračun Grada za 2020. godinu iznosi 125.901.690,00 kuna, a obrazovanje i nastavljanje ulaganja u infrastrukturu ulazi pod bitnije stavke.

Gradonačelnik je naglasio kako će se nastaviti ulagati u urbani i ruralni dio te da je selo jednako bitno koliko i grad, osvrćući se time na uređenje vatrogasnih domova u Carevdaru i Kloštru Vojakovačkom. Između ostalog, dotaknulo se i teme nabave novog vatrogasnog vozila – odnosno tehničkog vozila koji će križevačkim vatrogascima biti od velike pomoći i koristi u radu na terenu. Svakako se nisu zanemarili ni projekti na kojim se radi te će se raditi u budućnosti – rekonstrukcija gradskih ulica, uređenja parka i spomenika braniteljima, proširenje skate parka koji postaje sve veće okupljalište mladih, projektiranje spoja na budući nadvožnjak, uređenje poučne staze Čabraji te nastavak sadnje drveća u gradu.

Od ove godine Grad Križevci je studentima deficitarnih zanimanja dodijelio stipendije, a tokom sljedeće će sufinancirati STEM praktikume u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog, dok će nastaviti ulagati u infrastrukturu škola i vrtića. Što se tiče izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca, govora je bilo o uzimanju kreditnog zaduženja preko javnog poduzeća kako bi se dvorana približila djeci, a javna sportska dvorana imala bi više slobodnih termina za sportska događanja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.