Čudo u Danskoj: Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva!

Kakva utakmica hrvatske ženske rukometne reprezentacije! U briljantnom nastupu potpuno su nadigrale Njemačku te se pobjedom 23:20 plasirale u polufinale Europskog prvenstva. Ovo je prvi puta u povijesti da će Hrvatice igrati u polufinalu nekog od tri najveća rukometna natjecanja.

Uoči utakmice Hrvatska je dobila sjajnu vijest jer je Nizozemska pobjedom protiv Rumunjske posložila kockice na način da je izabranice Nenada Šoštarića u polufinale vodio čak i poraz od jednog gola razlike.

Naše su rukometašice u prvom poluvremenu bile u evidentnom napadačkom grču, što nimalo ne čudi jer prvi puta u dresu reprezentacije igraju ovako važnu utakmicu, koja je nosila polufinale velikog natjecanja. No, obrana je, kao i u dosadašnjim utakmicama, sjajno radila te se Nijemice nisu uspjele osvojiti na više od dva gola razlike. Krajem prvog dijela, Hrvatice u potpunosti hvataju priključak i potom preuzimaju vodstvo, no Njemačka je sa zvukom sirene izjednačila iz sedmerca te je semafor pokazivao 12:12. Pomalo nevjerojatno, polovicu golova, čak njih 6 zabile su iz sedmeraca.

Drugo poluvrijeme započinje uraganom djevojaka u kockastom dresu. Tea Pijević zaključala je svoja vrata, a naš je napad proradio u punom smislu te riječi. Serijom 5:0 Hrvatska odlazi na golemih 17:12 i tek su tada, u 40. minuti naše suparnice zabile prvi pogodak u 2. poluvremenu. Bio je to period igre u kojem su naše igračice u potpunosti prelomile dvoboj u svoju korist i do kraja utakmice nisu ispuštale vodstvo.

Križevčanka Larissa Kalaus zabila je jedan pogodak u pobjedi Hrvatske, dok Dora Kalaus nije ulazila u igru. Polufinale se igra u petak, no tek će kasnije večeras Hrvatska saznati tko će na suprotnoj strani stajati u borbi za finale.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.