Križevački poduzetnik stiže u Gornji Čret, gradi dvije zgrade i otvara nova radna mjesta

Vijećnice i vijećnici Gradskog vijeća Grada Križevaca održali su u petak, 11. prosinca 31. sjednicu Gradskog vijeća Grada Križevaca telekonferencijskim putem s obzirom na pandemiju koronavirusa. Među najvažnijim odlukama Gradskog vijeća Grada Križevaca bilo je donošenje IV. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Križevaca za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu, a riječ je bilo samo o tehničkom usklađenju prihoda i rashoda kojima Proračun Grada iznosi 132.475.989,73 kuna.

No, jedna će odluka svakako imati dobar odjek među građanima, posebno jer se radi o otvaranju novih radnih mjesta. Naime, na dnevnom redu bila je Odluka o osnivanju prava građenja na području poslovne zone Gornji Čret nakon što je prethodno pristigao zahtjev poduzetnika Nicole Lomontea iz Križevaca čija se tvrtka u Njemačkoj bavi veleprodajom električnih pogona i daljinskih sistema za rolete, tende, garažna vrata te “smart house“ sistemima. Poduzetnik planira izgraditi dvije zgrade i zaposliti šest do osam osoba.

Svoje zadovoljstvo novim poduzetnikom u poslovnoj zoni Gornji Čret istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, koji je još u najavi jučerašnje sjednice Gradskog vijeća rekao:

„Ovo je treći veliki ugovor u ovoj godini, nastavno na ugovor s tvrtkom Cengiz i odluku koju smo usvojili na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a radi se o suradnji s križevačkom tvrtkom Robin. Poslovna zona se puni. Ponavljam, samo ove godine ovo je treći poduzetnik koji je iskazao interes za našu poslovnu zonu Gornji Čret.“

Odluka je usvojena od strane gradskih vijećnika te se ponuditelju odobrilo osnivanje prava građenja na kč.br. 14130/1 k.o. Križevci u površini od 8131 m2 , na rok od 25 godina, uz naknadu za osnivanje prava građenja u iznosu 0,25 kn/m2 mjesečno za ukupnu površinu čestice, na koji iznos će se obračunati Porez na dodanu vrijednost.

Vezano

Komentari su zatvoreni.