Zaklada ‘Volim Križevce’ potpisala ugovore o dodjeli stipendija s devet učenika i studenata Križevaca

U subotu, 5. prosinca 2020. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održano je prigodno potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”. Riječ je o devet stipendija, od čega pet učeničkih i četiri studentske, za što je zaklada iz Socijalnog fonda “Zakmardi” osigurala ukupno 58.500 kuna u školskoj i akademskoj godini 2020./2021.

Na događaju, održanom u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, govorili su predsjednica zakladne uprave Ivana Dubravec, upravitelj zaklade Hrvoje Belani i predsjednica povjerenstva za dodjelu stipendija Ana Končurat. Od gostiju je kao predstavnik Grada Križevaca prisustvovao zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, koji je ujedno jedan od ukupno 25 osnivača zaklade.

– Mlada smo zaklada, jedina u Križevcima, dok na primjer u Koprivnici djeluje čak pet zaklada, a u Zakladnu knjigu pri Ministarstvu pravosuđa i uprave upisano je 277 zaklada trenutno aktivnih na području Hrvatske. Tim više želimo marljivo raditi na promicanju filantropije u lokalnoj zajednici Križevaca, izjavio je upravitelj zaklade Hrvoje Belani uoči potpisivanja ugovora s prvom generacijom stipendista zaklade.

Belani je ujedno zahvalio svim dosadašnjim podupirateljima zaklade i uputio poziv građanima, tvrtkama i drugim organizacijama da donacijama podrže daljnji rad zaklade. Svi zainteresirani mogu jednostavno korištenjem barkoda na službenim web stranicama izvršiti uplatu izravno na žiro-račun ili putem aplikacije Keks Pay. Za one koji žele kontinuirano podržati rad zaklade preporučuje se otvaranje trajnog naloga.

– U radu povjerenstva za dodjelu stipendija, koje je utvrdilo valjanost prijava i bodovalo ih, sudjelovali su predsjednica zakladne uprave Ivana Dubravec i zakladnici Igor Kudeljnjak, Gordan Pavlinušić i Vedran Šantak. Utvrđene su liste reda prvenstva, a nakon isteklog roka za prigovore i konačni rezultati natječaja, koji su objavljeni na web stranicama zaklade 27. studenog. Prije predstavljanja same odluke, htjela bih vama, našim prvim stipendistima, reći – volite Križevce!, poručila je predsjednica povjerenstva Ana Končurat.

Dobitnici učeničkih stipendija Zaklade “Volim Križevce” su: Tomislav Stručić, 3. razred Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci; Marta Knežević, 3. razred Gimnazije Tituša Brezovačkog Zagreb i 4. razred srednje škole za klaviristicu Glazbene škole Alberta Štrige Križevci; Patricija Radotović, 2. razred Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci; Kristina Kos, 2. razred Druge gimnazije Varaždin; Irena Kos, 1. razred Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb.

Studentske stipendije Zaklade “Volim Križevce” dobili su: Lucija Bognar Beštek, 2. godina Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Tara Stjepanović, 1. godina diplomskog studija geologije Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Ana-Maria Rešetar, 2. godina diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci; Fran Leon Palić, 1. godina Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

– Iako smo prvotno planirali dodijeliti osam stipendija, uvidom u pristiglu dokumentaciju odlučili smo dodijeliti još jednu učeničku stipendiju više kako bi svi, koji su zadovoljili uvjete i ostvarili pravo, dobili stipendiju. Obzirom na to da je naglasak ovogodišnjih stipendija na socijalnim kriterijima, dobili su ih učenici i studenti kojima je to stvarno najpotrebnije. Ponosni smo na prvih devet stipendija i nadamo se da ćemo ih iduće godine podijeliti još veći broj, istaknula je predsjednica zakladne uprave Ivana Dubravec i pozvala sve dobitnike stipendija da postanu ambasadori zaklade i sudjeluju u njenoj promociji i aktivnostima.

Učenička stipendija iznosi 500 kuna mjesečno, dok je iznos studentske stipendije 1.000 kuna mjesečno. Svi ovogodišnji dobitnici će ukupno devet mjesečnih stipendija primati sve do lipnja iduće godine. Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” je prva suvremena zaklada u Križevcima, osnovana 2019. godine, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to.

Za sve dodatne upite predstavnike Zaklade “Volim Križevce” može se kontaktirati elektroničkom poštom na info@volimkrizevce.hr, porukom putem službene Facebook stranice koja ima preko 3500 podržavatelja ili istoimenog Instagram profila s gotovo 1100 pratitelja. Sve informacije o radu zaklade, kao i godišnji izvještaj o radu za 2019. godinu, može se pronaći na www.volimkrizevce.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.