Otvoreno klizalište, klizanje besplatno

Križevčani će idućih mjesec dana besplatno klizati na klizalištu na Strossmayerovom trgu uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera. Na ulazu će se mjeriti temperatura i  ispunjavati evidencijska lista, a provođenje mjera nadgledat će COVID redari.
„Rad klizališta organiziran je u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i u dogovoru s nacionalnim stožerom. Sigurnost i zdravlje naših građana nam je i dalje na prvom mjestu, ali itekako je bitan i božićni ugođaj,“ objasnio je gradonačelnik Mario Rajn.

Klizanje se ove godine ne naplaćuje jer je osigurano iz EU projekta „Cross-border wine routes 2“ sufinanciranog od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.
„Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što Križevčani i četvrtu godinu zaredom ipak imaju klizalište, imaju adekvatan izgled glavnog gradskog trga, božićni ugođaj i koliko god da je zahtjevna godina puno, će značiti našim obiteljima. Valja izaći na svjež zrak, poštivati epidemiološke mjere i vjerujemo da ćemo dočekati zdravu 2021. godinu,“ istaknuo je gradonačelnik i proglasio otvorenim klizališnu sezonu u Križevcima.

rpt

Radno vrijeme klizališta je od 10 do 22 sata, svaki dan će biti dostupno 12 termina po 45 minuta tako da preostalih 15 minuta ostane za preoblačenje i dezinfekciju opreme.
“Klizat će se u unaprijed određenim terminima, a istovremeno će na klizalištu moći biti 25 klizača. Osim toga, svi željni klizanja moraju svoje besplatne karte podići unaprijed radi rezervacije termina”, rekla je  glasnogovornica tvrtke Ice Wonderland Jana Radeljak.

Osim što je klizalište počelo s radom, danas navečer pali se i božićna rasvjeta u gradu pa građani mogu prošetati Strossmayerovim i Nemčićevim trgom i uživati u božićnoj rasvjeti i dekoracijama. Pripremljena je i kućica Djeda Božićnjaka sa sandučićem u kojeg djeca mogu ostavljati svoja pisma za njega.
Iako se ove godine Advent u Križevcima neće održati uz prigodne programe i ugostiteljsku ponudu kao prijašnjih godina, pripremljene su nagradne igre i priče Djeda Božićnjaka koje će se emitirati online na Facebook stranici Advent u Križevcima. Sezonu klizanja otvorile su profesionalne klizačice Mihaela Rojtinić i Gabrijela Babić te hokejaš Josip Vuglač.

Vezano

Komentari su zatvoreni.