Članovi Stožera civilne zaštite apeliraju na građane da poštuju epidemiološke mjere

U Velikoj gradskoj vijećnici održan je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Križevaca na kojem se razgovaralo o novoj Odluci o nužnim i epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.
Osim nove Odluke, članovi Stožera su temeljem upita donijeli zaključak kako se do daljnjeg odgađa održavanje godišnjih skupština križevačkih dobrovoljnih vatrogasnih društava s obzirom na prevelik broj članova koji sudjeluje u donošenju odluka i nemogućnost takvog okupljanja. Također, razgovaralo se i o problemu s pogrebima gdje najuža obitelj preminulog ne može prisustvovati pogrebu zbog propisane samoizolacije te je dogovoreno kako će se vidjeti može li se tu kako pomoći građanima.

img-3493Još jednom podsjećamo građane kako je novom Odlukom zabranjeno održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na javnom mjestu, dok na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba, a na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni može biti najviše 25 osoba. Sve prodavaonice i trgovine moraju ograničiti broj kupaca tako da je za svakog kupca osigurano najmanje 4m2 neto površine uz pojačane mjere higijene i svakodnevnog čišćenja prostora.

Obustavljen je rad ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obustavljeno je održavanje svih amaterskih kulturno umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova, uključujući i crkvene zborove. Zabranjeni su i treninzi i natjecanja, osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnim razinama u ekipnim sportovima te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (sportašice i sportaši I., II. i III. kategorije) u individualnim sportovima.

Škole stranih jezika mogu svoju djelatnost obavljati samo online ili na drugi način za održavanje kontakta na daljinu, a auto škole teorijski dio mogu održavati online ili na drugi način za održavanje kontakata na daljinu dok satovi vožnje mogu trajati najviše 45 minuta uz obavezno mjerenje tjelesne temperature prije ulaska u automobil, uzimanje pauze od 10 minuta za prozračivanje i dezinfekciju automobila te uz vođenje evidencije svih polaznika na satovima vožnje.

Cijelu Odluku možete vidjeti OVDJE.
Na kraju sastanka, članovi Stožera još su jednom uputili apel građanima da je nužno pridržavati se svih propisanih mjera kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugih građana.

img-3497

Vezano

Komentari su zatvoreni.