Križevčani uspješno preskočili matematičke prepreke na “Klokanu”

Čak 24 učenika križevačkih škola, i to po deset iz OŠ Ljudevita Modeca i OŠ Vladimir Nazor te četvero iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog, uspjelo se plasirati među 10 posto najboljih na najvećem školskom natjecanju iz matematike na svijetu “Matematički klokan”.

U kategoriji drugih razreda osnovne škole među najbolje u Hrvatskoj ušli su Helena Raguž i Marko Šijan, a od trećih Luka Novosel Glavočević, Lena Berend, Klara Mihalić i Lovro Vukonić.

Od učenika četvrtih i petih razreda uspješni su bili Dorotea Zidarić, Matija Borčić, Luka Novak, Vedrana Podravec, Vidya Marjanović, Luka Jašarović i Magdalena Božić, a od šestih i sedmih Ivan Vujčetić, Ana Čondić, Karlo Sačarić, Mia Begović, Filip Šaban, Marija Katić i Gabrijel Božić. Posebno se istaknuo Ivan Vujčetić koji je zadatke riješio bez greške i zauzeo prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Od križevačkih gimnazijalaca najbolji su bili Gabrijel Antolković i Luka Kašik iz prvog te Marija Bilješko i Dorian Kešer iz četvrtog razreda.

U natjecanju sudjeluje više od 80 država svijeta u kojima učenici isti dan, treći četvrtak u ožujku, rješavaju približno iste zadatke. Ove godine Klokan je zbog pandemije prebačen na rujan, a konačni rezultati objavljeni su ovaj tjedan. U našoj zemlji natjecanje organizira Hrvatsko matematičko društvo s ciljem  popularizacije matematike, poticanja interesa za prirodne znanosti te razvoja  logičkog i kombinatoričkog mišljenja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.