Epidemiološke preporuke povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Stožer Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poziva građane da, obzirom na nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušnog dana, posjete grobljima vremenski rasporede  tijekom cijelog tjedna uoči blagdana, kako bi se izbjegla veća okupljanja i gužve tijekom vikenda.

Prema uputi Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, na grobljima će se osigurati dezinfekcijska sredstva, kako na ulazu, tako i na drugim prikladnim mjestima, uz obvezu korištenja zaštitnih maski na otvorenom zbog očekivano povećanog broja ljudi.

Također, bit će organizirane ophodarske službe u smislu COVID redara, koji će kontrolirati pridržavaju li se građani mjera.

Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske.

Budimo odgovorni i zaštitimo sebe i sve s kojima smo u kontaktu.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije očekuje punu suradnju svih posjetitelja gradskih i općinskih groblja te ih moli za razumijevanje, uz naglasak da je pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne važnosti kako bismo smanjili intenzitet zaraze koronavirusom.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odnosno pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa i nagli porast broja novoobljelih, Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju okupljanje većeg broja ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Podsjećamo i kako je od utorka, 27. listopada na snagu stupila Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja  i uvode druge nužne epidemiološke mjere  i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, gdje se, između ostalog, navodi kako je obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće držati fizičku distancu od najmanje 1,5 metar.

Vezano

Komentari su zatvoreni.