Stožer donio Zaključak o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području županije

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 22.listopada je održana koordinacija Stožera civilne zaštite na kojoj je razmotrena aktualna epidemiološke situacija na području Koprivničko-križevačke županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je istaknuo kako epidemiološke stanje u županiji, s obzirom na povećanje broja oboljelih od bolesti COVID-19, prati trend u razvoju epidemije na nacionalnoj razini te je apelirao na sve sugrađane da se striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se širenje zaustavilo te sačuvalo zdravlje stanovnika.

Načelnik Ljubić je izvijestio članove Stožera i o provedenom nadzoru Doma za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca koji je nakon proboja koronavirusa stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada korisnika i zaposlenika. Nadzor su proveli epidemiolog  županijskog Zavoda za javno zdravstvo Darko Radiček te glavna medicinska sestra OB Koprivnica Ružica Evačić i sestra za bolničke infekcije Snježana Vuljak, koji su ravnateljicu Doma i djelatnike upoznali s nužnim protokolima te  predložili mjere koje su potrebne za sprečavanja i suzbijanja epidemije Covid -19 u spomenutom objektu. Predstavnici Doma, koji su prisustvovali današnjoj koordinaciji, upoznati su s činjenicom kako je žurno potrebna intenzivna edukacija osoblja o ispravnoj primjeni zaštitne opreme te promjena metodologije rada kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa unutar objekta.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području županije i prema procjeni epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Stožer civilne zaštite je na koordinaciji donio i Zaključak o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Koprivničko-križevačke županije. Zaključak je stupio na snagu odmah po donošenju, a njime se do daljnjega, uskraćuje suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima za koje je nadležan za izdavanje, temeljem Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja.

Suglasnosti se odnose primjerice na koncerte u ugostiteljskim objektima, sajmove, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i sl., a na koje je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba.

Članovi Stožera na kraju su koordinacije još jednom uputili apel prema sugrađanima da se odgovorno ponašaju u privatnom i poslovnom okruženju te da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa, posebice one osobe koje su osjetile bilo kakve oblike simptome. U vremenu koje je pred nama ključno je izbjegavati prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi,  održavati  higijenski standard i dezinfekciju te koristiti masku za lice sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice. Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od  iznimne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, zaključeno je na koordinaciji Stožera.

Vezano

Komentari su zatvoreni.