Čak 15 novih slučajeva koronavirusa u Križevcima, starački dom stavljen pod izolaciju

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virusa na području županije potvrđeno 44 novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o 29 osoba iz opće populacije te 15 osoba iz Doma za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca. Objekt u Križevcima je stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada kontakata.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 107 slučajeva  bolesti COVID-19,  sedam osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 372 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na povećanje broja oboljelih te epidemiološku situaciju na području županije Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi,  održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti za razdoblje pred nama  jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.