(VIDEO) Luka Tomas sjajnom partijom protiv jakog protivnika otvorio novu sezonu

Počela je nova sezona u HT Premijer ligi košarkaša, gdje će ove sezone ponovno igrati dva križevačka košarkaša. Kao i prošle sezone, to su Luka Tomas i Ivan Svoboda, no oni su u prvim utakmicama nove sezone doživjeli poraz.

Sa suženim rosterom Zabok se hrabro suprotstavio Gorici, ali to je bilo dovoljno samo za častan poraz (68:79) protiv vrlo kvalitetnih gostiju, koji su se probudili u nastavku. Zabočki žuti odlično su odigrali prvo poluvrijeme na krilima Mladena Primorca koje su dobili rezultatom 35:31, Publiku je u 23. minuti dignuo na noge „alley oop“ Marića (za 39:35) kojeg je odlično poslužio Primorac, ali Zabok je nakon toga počeo padati. Razigrali su se Ljubičić i Mazalin, pa je Gorica u 29. minuti došla do 13 koševa viška (47:60).

Tračak nade Zaboku su tricama donijeli Galić i Tomas (53:60), no u zadnjih deset minuta Zabok je ušao s tri igrača sa četiri osobne pogreške (Lisica, Marić, Galić) i za preokret nije imao snage. S dvije vezane trice Kalajžić u 38. minuti postavlja najvećih +15 (64:79), da bi Tomas sa četiri uzastopna ubačaja postavio konačnih 68:79.

Luka Tomas zabio je 21 poen i dodao 6 asistencija protiv Gorice, koja je od ove sezone ujedno i član 2. ABA regionalne lige, te su složili izuzetno jaku ekipu koja će se boriti za velike stvari u prvenstvu i kupu.

Ivan Tomas, trener Zaboka, nakon dvoboja je rekao: “Čestitao bih ekipi Gorice na večerašnjoj pobjedi. Ja danas mogu biti zadovoljan s igrom svoje ekipe. Pružili smo stvarno dobar otpor. Igrali smo agresivno i čvrsto. Prvo poluvrijeme odlična obrana, primili smo samo 30 poena. U drugom poluvremenu smo izgubili ritam, a Gorica je iskusna i kvalitetna momčad koja je to iskoristila i prelomila utakmicu.”

I dok je ovo Zaboku bila prva ovosezonska utakmica, Hermes Analitica, čije redove brani Ivan Svoboda, odigrala je već dva susreta, ali je u oba poražena. U petak su kod kuće izgubili od Škrljeva, a Svoboda je zabio 10 koševa i za to potrošio samo četiri šuta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.